Sökning: "Recommended intake"
Visar resultat 1 - 5 av 111 uppsatser innehållade orden Recommended intake.
1. Investigating food waste composition in school catering with focus on carbon footprint
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Food waste has a great impact on the environment and generates approximately 3.3 giga tonnes of CO2-eq annually. The SDG 12.3 set by the UN, to halve the global per capita food waste by 2030, is one of the measures that strives to combat this problem. LÄS MER
2. Mildly nutritious or mild and nutritious : a study on the effect of low phenolic content in wheat and rye kernels and its sensory effect on whole grain breads
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Recent studies on the dietary habits of the Swedish population show that only 30% reaches the recommended levels of dietary fibres. As a high fiber intake is associated with health benefits and a decrease in the risk of developing lifestyle disease, there may be a need for new types of fibre and wholegrain products. LÄS MER
3. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER
4. Åtgärder för fiskanpassade avledare vid småskalig vattenkraft : Genomgång och analys av 70 föreslagna åtgärdsplaner i Sverige
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Vattenkraften utgör en betydande andel av Sveriges förnybara elproduktion, och spelar en viktig roll för att säkerställa tillförlitlig tillgång till elektricitet i landet. För att möjliggöra detta och samtidigt säkerställa att levande vattenmiljöer skyddas och att goda vandringsmöjligheter för fisk finns, genomgår nu Sveriges vattenkraftverk en omprövning enligt den nationella planen för moderna miljövillkor. LÄS MER
5. Suspensions of Calcium Phosphate : Interactions of milk proteins to hydroxyapatite
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Capolac is a product containing hydroxyapatite (HA) from Arla Food Ingredients, to be used for calcium fortification. The adsorption of casein and whey proteins onto the Capolac was investigated, aiming to solve the sedimentation problem of this insoluble calcium phosphate. LÄS MER