Sökning: "faba bean yoghurt"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden faba bean yoghurt.

  1. 1. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ellen Landström; [2022]
    Nyckelord :Vicia faba; åkerböna; bondböna; yoghurt; vegetabiliskt; smaksättning; närproducerat; proteinskifte;

    Sammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER

  2. 2. Mitigation of aokusami (beany flavour) in a novel faba bean yoghurt

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Assar Sundholm; [2019]
    Nyckelord :aokusami; beany flavour; faba bean; ; faba bean yoghurt; lipid-modifying enzymes; ; Vicia faba var. minor;

    Sammanfattning : Substituting dairy products for plant-based alternatives is a more sustainable choice. Plant-based alternatives are also a viable option for those who cannot or choose not to con-sume dairy-based products. Consumer trends point towards an increased consumption of plant-based alternatives over conventional dairy products. LÄS MER