Sökning: "food recipes"

Visar resultat 1 - 5 av 55 uppsatser innehållade orden food recipes.

  1. 1. "Där det finns sexualiserade kvinnor kommer det alltid att finnas kåta män" : - En tematisk analys av medias framställning av OnlyFans

    Kandidat-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avd. för socialt arbete

    Författare :Josefine Eriksson; Johanna Christians; [2023]
    Nyckelord :OnlyFans; media; thematic analysis; children; social work; OnlyFans; media; tematisk analys; barn; socialt arbete;

    Sammanfattning : OnlyFans is a relatively new digital platform where fans subscribe to content that a creator publishes. Everything from food recipes to workouts is published, but the platform is best known for its content of sexual material. There are currently a limited number of evidence-based studies regarding OnlyFans. LÄS MER

  2. 2. Hur näringsriktiga är hemlevererade matkassar i förhållande till näringsrekommendationer? : - En kvantitativ studie.

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Malin Grönroos; Maya Salmikivi; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Användandet av matkassar ökar i välutvecklade länder, såväl som förekomsten av kostrelaterade sjukdomar såsom övervikt. Tidsbrist och mental belastning kan vara hinder för att laga hälsosam mat hemma, därav kan hemlevererade matkassar vara användbara för att möjligtvis få hem näringsrika måltider i stället för att köpa ohälsosam mat. LÄS MER

  3. 3. Investigation of the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Gila van den Eijnde; [2023]
    Nyckelord :Hard candy; Sugar composition; Hygroscopicity; Moisture absorption; Shelf life; Product stability; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Hard candy is hygroscopic, implying that hard candy readily absorbs moisture from the environment, resulting in adverse changes in the texture and appearance of the candy. This thesis investigates the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment. LÄS MER

  4. 4. Sustainable Recipe Recommendation System: Evaluating the Performance of GPT Embeddings versus state-of-the-art systems

    Master-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för datavetenskap

    Författare :Jaya Shankar Bandaru; Sai Keerthi Appili; [2023]
    Nyckelord :Sustainable Recipe Recommendation; Recommendation System; GPT-embeddings; PinSage; Factorization Machines;

    Sammanfattning : Background: The demand for a sustainable lifestyle is increasing due to the need to tackle rapid climate change. One-third of carbon emissions come from the food industry; reducing emissions from this industry is crucial when fighting climate change. LÄS MER

  5. 5. Pontic Recipes: Preserving Cultural Heritage and History

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kulturvetenskaper (KV)

    Författare :Symeon Tsamkosoglou; [2023]
    Nyckelord :Pontic Greeks; ethnic group; refugees; cuisine; food; cultural heritage; digitization;

    Sammanfattning : The cultural elements that define the identity of an ethnic group, are really important for its preservation through the ages. Language, traditions, costumes, dances, as parts of the cultural heritage, have a crucial role in it. Pontic Greeks, belong to a minority group that came to Greece after 1923. LÄS MER