Sökning: "grönare mat"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden grönare mat.

  1. 1. Design för inkludering av solitärbin i urbana miljöer

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknik

    Författare :Rebecka Moberg; [2023]
    Nyckelord :Ekosystemtjänster; Pollinatörer; Solitärbin; Gröna kilar; Urbana miljöer; Industridesign;

    Sammanfattning : I denna kandidatuppsats får ni följa mitt arbete och de olika metoderna jag har använt för att ta fram ett bihotell och en blomhållare som kan fästas på ett 90 mm stuprör på Norra Kopparslagargatan i Gävle. Jag valde att utgå från Norra Kopparslagargatan eftersom det idag inte finns en stor andel grönt på platsen, se figur 4. LÄS MER

  2. 2. Framtagning av upphängningssystem till en robot

    M1-uppsats, KTH/Hållbar produktionsutveckling (ML)

    Författare :Gebran Yacoub; Nibour Abdul Ahad; [2021]
    Nyckelord :Robot; suspension system; spring; sustainable logistics; TerraGo Deliveries; Robot; upphängningssystem; fjäder; hållbar logistik; TerraGo Deliveries;

    Sammanfattning : Med den kontinuerliga automationen och de globala mål som syftar till miljövänliga och grönare samhälle, bildades företaget TerraGo Deliveries med syfte att minimera växthusgasersutsläpp i stora städer genom hållbarare logistik. Deras mål är att bygga en robot som levererar mat från restauranger till kunder. LÄS MER

  3. 3. Från kaninmat till miljöåtgärd

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Nana Aziz Hassan; [2020-08-17]
    Nyckelord :miljö och hälsa; miljömåltider; offentliga måltider; skolmat; vegetariskt;

    Sammanfattning : Våra matval har stor påverkan på vår hälsa och på miljön som är både positiv och negativ. Vegetarisk mat ger positiva effekter på hälsan genom att minska risken för hjärt-och kärlsjukdomar medan kött ger den motsatta effekten och dessutom orsaker köttproduktion växthusgasutsläpp som är bland de största orsakerna till den negativa klimatpåverkan. LÄS MER

  4. 4. Hållbar matshopping En kvalitativ studie om hur unga vuxna handlar mat online och hemsidans roll i shoppingupplevelsen

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Linn Samuelsson Bråve; Virginia Drasko; [2019]
    Nyckelord :E-grocery-shopping-as-practice; hållbara livsmedel; matshopping; Practice Theory; Social Sciences;

    Sammanfattning : E-handelstillväxten har ökat i takt med digitaliseringen vilket har förändrat hur man konsumerar. Den svenska dagligvaruhandeln på nätet är en relativt ny bransch som förväntas växa i en snabbare takt än den totala e-handeln. LÄS MER

  5. 5. "Att äta grönare" -trend eller livsstil? : En enkätstudie om intag av vegetarisk mat i Sverige.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Elin Glamsjö; Ulrika Söderlund; [2018]
    Nyckelord :vegetarisk mat; trend; flexitarian; kost; miljö; hälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund En vegetarisk kosthållning kan se ut på olika sätt och kan vara till fördel både för människors hälsa och för miljön. Idag har svenskarna ett frukt- och grönsaksintag som är lägre än vad som rekommenderas, samtidigt som köttintaget är högre. LÄS MER