Sökning: "mat och dryck"

Visar resultat 21 - 25 av 123 uppsatser innehållade orden mat och dryck.

  1. 21. Development of a Plug and Play Solution for Commercial Off-grid Solar Refrigeration : Presenting a Battery Supported System Providing the AC Power Required to run a Coolfinity 300L Commercial Refrigerator

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Martijn de Groot; [2021]
    Nyckelord :Solar refrigeration; Off grid refrigeration; Photovoltaic performance estimation; DC to AC conversion;

    Sammanfattning : In this report the design and testing of a plug and play system to run Coolfinity’s Icevolt 300 refrigerator on solar panels is discussed. Such a system will be able to provide adequate cooling for food & beverages in area’s with unreliable or no electricity available. LÄS MER

  2. 22. Techno-economic Analysis and Market Potential Study of Solar Heat in Industrial Processes : A Fresnel Direct Steam Generation case study

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Guillermo de Santos López; [2021]
    Nyckelord :Solar heat in industrial processes; techno-economic analysis; market potential; direct steam generation; Fresnel technology;

    Sammanfattning : The industrial sector not only has a big contribution to global emissions but also a low share of renewable energy for heat demand. Knowing that most of the energy consumption in industry is heat and that half of it is at medium-low temperature (below 400 ºC), it is a great market for the integration of solar thermal technologies. LÄS MER

  3. 23. Förskollärares uppfattningar om användning av TAKK i rutinsituationer på förskolan : Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation som redskap

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap

    Författare :Maria Bergström; [2021]
    Nyckelord :Förskola; TAKK; Tecken; Rutinsituationer;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att utveckla kunskap om förskollärares uppfattningar om användningen av TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) i rutinsituationer på förskolan. För att nå syftet formulerades dessa frågeställningar: Vilka uppfattningar har förskollärarna om begreppet TAKK? Hur beskriver förskollärarna att TAKK används i förskolans rutinsituationer? Vilka möjligheter respektive utmaningar ser förskollärarna med att använda sig av TAKK i rutinsituationer? Studien har haft sin utgångspunkt i det sociokulturella perspektivet, som fokuserar på att lärande sker i samspel och interaktion med andra människor. LÄS MER

  4. 24. Transition towards plant-based dairy substitutes : An exploratory study on the driving forces and the windows of opportunity for startups

    Master-uppsats, KTH/Industriell ekonomi och organisation (Inst.)

    Författare :Nishapa Chowpradith; Kevin Kullgren; [2021]
    Nyckelord :Plant-based Dairy Substitutes; Sustainable Food Startups; Sustainability Transitions; Business Model Innovation; Multi-level Perspective; Växtbaserade Mejeri-substitut; Hållbara Startups; Hållbarhets-övergångar; Business Model Innovation; Multi-level Perspective;

    Sammanfattning : A radical shift in consumption and production of food is necessary to combat climate change. This has sparked interest in diets and their implications on the environment, both among researchers and among consumers. Plant-based dairy substitutes is one field of products that is experiencing significant growth. LÄS MER

  5. 25. Virtuell Gastronomi : En studie om maten och måltidens betydelse i den virtuella spelvärlden

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Michael Schofeld; [2021]
    Nyckelord :Gaming; mat; virtuell; gastronomi; dryck; kvalitativ;

    Sammanfattning : Målet med den här studien är att försöka brygga och skapa diskussion mellan matvärlden och den virtuella spelvärlden. Mat i den virtuella spelvärlden har funnits nästan lika länge som den virtuella spelvärlden själv. LÄS MER