Sökning: "matsmältning"
Visar resultat 6 - 10 av 11 uppsatser innehållade ordet matsmältning.
6. Vad händer med maten vi äter? : Barns tankar om matsmältningen och kroppens inre organ
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Karlstads universitetSammanfattning : Barn har olika uppfattningar och tankar om kroppens inre vilket jag anser är intressant. Syftet med denna undersökning var att ta reda på vad elever i årskurs ett har för uppfattning kring matsmältningsprocessen. Vad som händer med maten och vilka organ i kroppen som bearbetar maten. LÄS MER
7. Hunger indikerar inte akut energistatus hos friska människor : En måltidsintervention
Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : Bakgrund En mer stillasittande livsstil med ett högre kaloriintag ökar riskerna för övervikt och andra metabola sjukdomar. För att förebygga och behandla dessa sjukdomar behöver vi bland annat förstå hur hungerkänslor regleras hos människan. Hur stor inverkan blodglukosnivåer har på hungerregleringen är dock omdiskuterat. LÄS MER
8. Sambandet mellan giraffens födosöksbeteende och matsmältningsorgan
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Då giraffens föda utgörs endast av blad, löv och knoppar, trots att det är den största idisslaren som lever idag, har dess anatomi genomgått en serie av anpassningar för att kunna överleva på denna föda. Till det yttre har den under evolutionens gång utvecklat en otrolig längd som gör att den når långt upp över alla andra idisslare, och till det inre har dess mag-tarmsystem anpassat sig efter födans egenskaper. LÄS MER
9. Analysing climate effect of agriculture and forestry in southern Sweden at Högestad & Christinehof Estate
Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskapSammanfattning : The Intergovernmental Panel of Climate Change (IPCC) estimates global warming caused by anthropogenic emissions of greenhouse gases (GHG) to 1.1-6.4 º C in the year 2100. Agriculture is the source of 10-12 % of the global GHG emissions. LÄS MER
10. Inverkan av ensilagets partikelstorlek på beteende och beteendestörningar hos mjölkraskvigor
L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Modern milk production have come a long way when it comes to accommodating the nutritional and physiological needs of the animals, but unfortunately the behavioural and psychological needs of cows and heifers are often left unfulfilled. A long time for eating is beneficial for the digestion and also gives the cattle something to do and decreases the risks for developing abnormal behaviours. LÄS MER