Sökning: "organiska svaga syror"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden organiska svaga syror.

  1. 1. Svaga syrors effekt på överlevnad och tillväxt : av mikroorganismer i såser

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Eric Forsberg; [2016]
    Nyckelord :såser; organiska svaga syror; ättiksyra; citronsyra; mjölksyra; Candida utilis; Bacillus subtilis; Enterococcus faecium; avdödning; odissocierad; pH;

    Sammanfattning : Trensums Food AB är ett företag som producerar ett flertal olika livsmedelsprodukter åt flera globala varumärksägare. Några produkter som produceras av företaget är olika såser bl.a. BBQ-sås och vaniljsås. LÄS MER

  2. 2. Tillväxtinhibering på fast substrat av Aspergillus niger-sporer genom tillsats av sorbin-, bensoe- och fenylmjölksyra

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Emma Boström; [2011]
    Nyckelord :livsmedelskvalitet; Aspergillus niger-sporer; PLA; fast substrat; låg sporkoncentration; pH;

    Sammanfattning : Mögelkontaminering är ett problem inom livsmedelsindustrin eftersom den kan orsaka minskad hållbarhet och minskad säkerhet av livsmedel. Aspergillus niger är ett vanligtförekommande mögel i varmare klimat och hittas därför ofta i importerade livsmedel. A.niger kan till exempel orsaka stor förstörelse av färsk frukt och grönsaker. LÄS MER