Sökning: "såser"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet såser.
1. Nedskrivning av Goodwill : Finns det skäl för företag att vara oroliga?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)Sammanfattning : The purpose of this thesis is to determine if impairment of goodwill is a value relevant factor to the investors in the companies listed on the Stockholm Large Cap stock exchange. This paper focuses on the annual reports from the 100 largest companies listed on the exchange. LÄS MER
2. Blickbeteende i dagligvaruhandel online : En eye-tracking studie om i vilken mån användares ögonrörelser avviker från förväntatmönster vid hunger och mättnadskänsla under onlineshopping av mat
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC)Sammanfattning : Our study aims to investigate if people who are hungry are affected by that when shopping groceries online. Nine people participated in two user tests, one in the morning, just before lunch and one in the afternoon, just after lunch. They were asked not to eat any breakfast if they were to conduct a test in the morning. LÄS MER
3. Svaga syrors effekt på överlevnad och tillväxt : av mikroorganismer i såser
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Trensums Food AB är ett företag som producerar ett flertal olika livsmedelsprodukter åt flera globala varumärksägare. Några produkter som produceras av företaget är olika såser bl.a. BBQ-sås och vaniljsås. LÄS MER
4. Fermentater som ersättare för konserveringsmedel deklarerade med E-nummer : Konsumenters acceptans och preferens för livsmedel med fermentater.
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Konsumenters skepsis för konserveringsmedel som är märkta med E-nummer på produkter har lett till en utveckling av nya konserveringsmetoder. En av de nya metoderna är konservering med fermentater, vilka är naturliga slutprodukter från fermentering av livsmedelsråvaror. LÄS MER
5. Time optimization of volume conversion on TPR1 machine
Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : This thesis has been issued in collaboration with Tetra Recart that is a company within Tetra Pak, Lund. Tetra Recart is a cardboard-based processing and packaging system for food suchas tomatoes, beans, soups and sauces, that are traditionally packed in glass jars, cans or pouches. LÄS MER