Sökning: "raw meal"

Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade orden raw meal.

  1. 1. Shelf-life study of rice pudding: Differences in assorted rice varieties and how they change in texture over time

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Johanna Bengtsson; [2023]
    Nyckelord :food engineering; rice starch; rice texture analysis; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This master thesis was performed in collaboration with Orkla Foods Sweden AB. The aim of the study was to investigate rice pudding and how storage time affects the texture properties of the rice grains inside the pudding, and if this could be related to some of the properties of the raw rice. LÄS MER

  2. 2. Desulphurisation of cement flue gases

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Ellen Sjöstrand; [2023]
    Nyckelord :Flue Gas Desulphurisation; FGD; gypsum; cement;

    Sammanfattning : Flue gas desulphurisation (FGD) is a crucial method to minimise the SO2 emissions from industrial processes. The FGD system utilise an alkaline sorbent to remove SO2 from the flue gases. Calcium in form of limestone is a commonly used sorbent where gypsum is produced asa by-product. LÄS MER

  3. 3. Hummus : En studie i laborationskala

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Simon Oskarsson; Axel Nilsson; [2022]
    Nyckelord :Kikärtor; kabuli; kabuli chana; desi; kala chana; Fabaceae; Garbanzoböna; Cicer; autoklavering; sensorisk kvalitet; baljväxter; hummus; food science; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Problembeskrivning: Efterfrågan och tillgången på hälsosamma måltidslösningar har ökat stadigt de senaste åren och inget tyder på att det är en trend som kommer ändras inom snar framtid. Livsmedelsbranschen är i ständig utveckling och marknaden för hälsosamma måltidslösningar on the go sparar mycket tid för konsumenter. LÄS MER

  4. 4. Kött- och benmjöl i fjäderfäfoder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Madeleine Persson; [2022]
    Nyckelord :kött och benmjöl; svin; fjäderfä; slaktkyckling; foder; gris;

    Sammanfattning : I samband med utbrottet av Bovin Spongiform Ecefalopati (BSE) i Storbritannien utfärdades ett förbud mot utfodring av kött- och benmjöl till livsmedelsproducerande djur. År 2021 godkändes en ändring av Europaparlamentets och rådets förordning nr 999/2001 som innebar ett godkännande att utfodra fjäderfä med animaliskt protein från gris. LÄS MER

  5. 5. Klinkertillverkning inom cementindustrin : Bränsleaskans inverkan på klinkerns kvalitet

    M1-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik

    Författare :Luna Thulin; [2021]
    Nyckelord :Cement industry; process performance; quality; standard deviation; total quality management; variation; Cementindustri; kvalitet; offensiv kvalitetsutveckling; processprestanda; standardavvikelse; variation;

    Sammanfattning : Under detta arbete har klinkertillverkningen hos en cementfabrik studerats. Arbetet behandlar möjligheter till förbättring, duglighet och måluppfyllelse för medelvärde och variation. En minskad variation bidrar till en jämnare kvalitet vilket i sin tur har en positiv påverkar på cementmalning, energi och kvalitet. LÄS MER