Sökning: "rice texture analysis"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden rice texture analysis.

  1. 1. Shelf-life study of rice pudding: Differences in assorted rice varieties and how they change in texture over time

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Johanna Bengtsson; [2023]
    Nyckelord :food engineering; rice starch; rice texture analysis; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This master thesis was performed in collaboration with Orkla Foods Sweden AB. The aim of the study was to investigate rice pudding and how storage time affects the texture properties of the rice grains inside the pudding, and if this could be related to some of the properties of the raw rice. LÄS MER

  2. 2. Development of a Vegan, Protein-Rich, Probiotic Beverage

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Olivia Niclasson; Mina Hajian; [2019]
    Nyckelord :food engineering; livsmedelsteknik; livsmedelsteknologi; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This project aimed to develop a vegan high-protein probiotic drink with two different tastes. The protein used should have similar quality as whey, amino acid score (AAS) 1.0. One aim was also to detect necessary processing steps. LÄS MER

  3. 3. Cultivation potential in Hambantota district, Sri Lanka : a minor field study

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap

    Författare :Per Schubert; [2004]
    Nyckelord :naturgeografi; climatology; agricultural production; crop yield; physical geography; point system; geomorphology; cartography; pedology; geomorfologi; marklära; kartografi; klimatologi; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Populärvetenskaplig sammanfattning: För att öka tillgången på mat och att generera arbeten och inkomster är det angeläget för utvecklingsländer att öka produktionen inom jordbruket. En förutsättning för detta är att eliminera produktionshinder genom att dels förbättra jordbruksmetoder, dels identifiera olika områden som är lämpliga för olika typer av jordbruk. LÄS MER