Sökning: "receptutveckling"
Hittade 2 uppsatser innehållade ordet receptutveckling.
1. Mat för små barn som inte tål mjölk : Om hur recept kan möta familjernas behov kring mat och måltider
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Familjer med små barn som inte tål mjölk upplever att de behöver praktisk hjälp med mat och måltider. Syftet var att undersöka om, och i så fall hur, recept kan möta de behov som familjerna upplever att de har. Totalt 15 recept togs fram. LÄS MER
2. Baka glutenfritt - Utveckling av tre glutenfria recept anpassade för caféer
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Celiaki blir allt vanligare och till följd av detta ökar efterfrågan av glutenfritt sortiment på caféer. Celiaki, även kallat glutenintolerans innebär en intolerans mot vete, råg, korn och i vissa fall havre. Behandlingen innebär strikt glutenfri kosthållning resten av livet vilket kan medföra problem vid café- och restaurangbesök. LÄS MER