Sökning: "receptutveckling"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet receptutveckling.

  1. 1. Mat för små barn som inte tål mjölk : Om hur recept kan möta familjernas behov kring mat och måltider

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Malina Andersson Lee; [2016]
    Nyckelord :Milk allergy; non-diary meals; children; recipe development; Oatly; Culinary triangle of contradictions; Mjölkallergi; mjölkfria måltider; barn; receptutveckling; Oatly; den kulinariska triangeln av motsättningar;

    Sammanfattning : Familjer med små barn som inte tål mjölk upplever att de behöver praktisk hjälp med mat och måltider. Syftet var att undersöka om, och i så fall hur, recept kan möta de behov som familjerna upplever att de har. Totalt 15 recept togs fram. LÄS MER

  2. 2. Baka glutenfritt - Utveckling av tre glutenfria recept anpassade för caféer

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anna Björklund; Johanna Karlsson; [2011-03-02]
    Nyckelord :Celiaki; gluten; receptutveckling; fibrer; provbakning;

    Sammanfattning : Celiaki blir allt vanligare och till följd av detta ökar efterfrågan av glutenfritt sortiment på caféer. Celiaki, även kallat glutenintolerans innebär en intolerans mot vete, råg, korn och i vissa fall havre. Behandlingen innebär strikt glutenfri kosthållning resten av livet vilket kan medföra problem vid café- och restaurangbesök. LÄS MER