Sökning: "textur"

Visar resultat 26 - 30 av 166 uppsatser innehållade ordet textur.

  1. 26. Chiafröns påverkan i glutenfria bröd

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jonathan Laike Ståhle; Tobias Christensen; [2021]
    Nyckelord :Salvia hispanica; Chia; Chia seeds; Gluten-free bread; Food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : I detta examensarbete har tanken varit att få en ökad kunskap för hur chiafröet påverkar det glutenfria brödet. Orsaken till det glutenfria brödets uppkomst är sjukdomen celiaki. Samtidigt som forskning utförs inom området celiaki är det svårt för människor med denna diagnos att hitta bra glutenfria brödalternativ. LÄS MER

  2. 27. Låt oss prata om textur : En strävan efter att förstå textur i vin

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Johanna Högman Vukovic; Matilda Johansson; [2021]
    Nyckelord :textur; munkänsla; uppfattning; kommunikation; förståelse;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 28. Post-Wildfire Debris Flows: Mapping and Analysis of Risk Factors in Western North America

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Annejet Tuinstra; [2021]
    Nyckelord :wildfires; debris flows; water repellent soil; North America; skogsbränder; jordskred; vattenavvisande jordlager; Nordamerika;

    Sammanfattning : Climate change is leading to in an increase in frequency and severity of wildfires, which in turn can result in the formation of runoff-initiated post-wildfire debris flows. This type of debris flows is, like most debris flows, triggered by heavy precipitation events. LÄS MER

  4. 29. Nyckeln till fibrer : texturbildning i växtbaserade köttanaloger

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Hedvig Bergsten; [2021]
    Nyckelord :växtbaserade köttanaloger; fiberformation; proteininnehåll; extrudering; shear cell technology; mykoprotein; spinning-system; 3D-printin; proteinskifte;

    Sammanfattning : Marknaden för växtbaserade köttalternativ är hetare än någonsin och lockar till sig allt fler konsumenter. I takt med att köttkonsumtion alltmer pekas ut som en stor klimatbov och generellt diskuteras i negativa ordalag har intresset för köttanaloger ökat kraftigt. LÄS MER

  5. 30. Possibilities of three Swedish wild grown macroalgae : a study of three wild grown macroalgae in Swedish water,Saccharina latissima, Ulva lactuca and Palmaria palmata, andthe potential of uses in aspect of nutrition

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Lisa Andersson; [2021]
    Nyckelord :Macroalgae; Ulva lactuca; Saccharina latissima; Palmaria palmata;

    Sammanfattning : Macroalgae are an important energy source in several parts of the world and the popularity of algae has increased because of the specific properties. Due to the good gelling properties of macroalgae, algae derived products such as alginates can be used as additives commonly used as stabilizers in several food items. LÄS MER