Sökning: "textur"
Visar resultat 36 - 40 av 166 uppsatser innehållade ordet textur.
36. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. LÄS MER
37. Lammköttråvara i färskkorv : påverkan av djurets kön och ålder på sensoriska egenskaper och fettsyrasammansättning
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : I Sverige kastreras inte bagglamm. Detta bidrar till djurvälfärd och etiska mervärden för lammköttskonsumenten. Samtidigt finns studier som pekar på att könsmogna intakta bagglamm ger kött med handjurssmak som inte uppskattas av konsumenter. LÄS MER
38. Utbyte av gelatin mot pektin i Namelaka
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
39. Visuellt inbjudande bilder : En analys av Roger Deakins filmfoto i filmen Blade Runner 2049
Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/BildproduktionSammanfattning : Uppsatsens syfte är att undersöka hur filmfotografen Roger Deakins komponerar och ljussätter bilder för att skapa djup och trovärdighet i ett tvådimensionellt medium. Teori kring förmedlande av djup, form, textur samt separation används i en analys av utvalda bilder från filmen Blade Runner 2049 (2017). LÄS MER
40. Expansionsmöjligheter hos Acheta domesticus : En studie om syrsmjölets påverkan på färg,textur, gillande och expansion i extruderadmajskrok.
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : I takt med en ökande världspopulation ställs allt hårdare krav på primärproducenter att tillgodose råvaror i adekvata mängder. Forskning inom området är av stor vikt för att hitta nya hållbara källor för näringsämnen som exempelvis protein, eftersom produktionen i dagsläget för med sig många miljömässiga nackdelar. LÄS MER