Sökning: "the hunger project"

Visar resultat 1 - 5 av 29 uppsatser innehållade orden the hunger project.

  1. 1. The Gendered Secondary Impacts of COVID-19 as a Critical Juncture for NGO Program Policy? Insights from The Hunger Project

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi; Lunds universitet/LUMID International Master programme in applied International Development and Management

    Författare :Carolina Ernst; [2022]
    Nyckelord :Critical Juncture; COVID-19; Historical Institutionalism; Institutions; Non-Governmental Organizations; Path Dependence; Women’s rights; Social Sciences;

    Sammanfattning : This thesis employs a historical institutionalist lens to analyze whether the gendered impacts of COVID-19 have initiated a critical juncture in The Hunger Project’s program policy. Crises such as COVID-19 may lead actors within organizations to question existing policies, giving them greater opportunities than normal to transform these, with lasting consequences. LÄS MER

  2. 2. Effects of Vacuum Impregnation with Various Substances in Combination with Pulsed Electric Field to Improve the Freezing Tolerance of Arugula Leaves

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :George Lukhava; [2021]
    Nyckelord :Food Engineering; Food Preservation; Pulsed Electric Fields; PEF; Vacuum Impregnation; VI; Arugula; Cryoptrotectant; Glycerol; Secondary Metabolites; Folic Acid; Folate; Folacin; Vitamin B1; Thiamine; Thiamin; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : As of 2020 an estimated number of 821 million people across the world are undernourished and that figure is expected to grow by 2 billion before the end of 2050 (United Nations Sustainable Development 2020). Despite this, every year over 1/3 of food produced globally is disposed of without consumption (Global Panel on Agriculture and Food Systems for Nutrition 2018), and the actual number might be much higher. LÄS MER

  3. 3. Järnas Epicenter

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Haya Alshahel; [2021]
    Nyckelord :Järna countryside växthus greenhouse permakultur odling våtmarker hållbarhet;

    Sammanfattning : Projektet Järnas Epicenter har intentionen att utveckla ett hållbart och fungerande landsbygdssamhälle. Projektet är baserat på höstens tidigare undersökningar i Södertäljes landsbygd som utgick ifrån FN:s globala hållbarhetsmål: ingen fattigdom ingen hunger, rent vatten och sanitet för alla, hav och marina resurser. LÄS MER

  4. 4. Förändrade rörelsemönstren i samhället under Covid-19-pandemin : Och vilka miljömässiga vinster det innebär

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Tobias Telleborn; [2021]
    Nyckelord :Covid-19; societal effects; movement patterns; travel routines; emissions; environmental impact; future prospects; Covid-19; samhällseffekter; rörelsemönster; resvanor; utsläpp; miljöpåverkan; framtidsutsikter;

    Sammanfattning : Detta arbete har tagit upp ämnen som rörelsemönster, resvanor samt olika reserutiner och hur de har, eller inte har, förändrats under pandemin och det har även diskuterats huruvida detta potentiellt har inneburit några lättnader i miljöpåverkan från denna sektor. Genom insamlad data som delgivits av kommunen och lokaltrafiken, samt en genomförd enkät, har det visat sig att det har skett omfattande förändringar i rörelsemönstren. LÄS MER

  5. 5. Characterization of Nopal cactus cladode flours regarding dietary fiber and starch content, and their effects on postprandial glycemic regulation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Zhuohuan Li; [2021]
    Nyckelord :Nopal; Opuntia ficus-indica; Nutrition; glycemic response; diabetes; hydrolysis index; meal study; dietary fiber; applied nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Background: Previous study found that 2 batches of Nopal flour supplied by the same suppliers at different time was performing different results in in vitro studies and the quality of Nopal flour might thus be different. Besides, investigation on whether the soluble or the insoluble fraction of the Nopal flour suspensions contributed to the glycemic modulation was still necessary. LÄS MER