Sökning: "Enkätstudie globala"
Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade orden Enkätstudie globala.
1. Har miljöfaktorer betydelse när konsumenter väljer livsmedel? En kvantitativ studie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Livsmedelsval som människor gör påverkar både hälsan och miljön. FN:s klimatpanel har fastställt att de globala utsläppen behöver minska med nästan 50% fram till 2030. Det krävs att konsumenter reflekterar över sina livsmedelsval för att samhället ska uppnå en mer hållbar konsumtion och produktion. LÄS MER
2. Anestesisjuksköterskans uppfattning om resursanvändning av plastprodukter till anestesiapparater
Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Bakgrund: Anestesisjuksköterskor arbetar i en högteknologisk miljö med mycket engångsmaterial av plast. Anestesislangar som används är av plast och ofta avsedda för engångsbruk. Enligt ICN:s etiska kod ska alla sjuksköterskor arbeta för FN:s globala mål för hållbar utveckling, att minska plastanvändningen är en central fråga. LÄS MER
3. Lojalitets inverkan på anställdas vilja att stanna : En enkätstudie som undersöker hur påverkansfaktorerna lön och andra motivationsfaktorer, samhörighet, lojalitet, kompetensförsörjning och arbetets utformning, inverkar på anställdas vilja att stanna i sin anställning, inom privat och offentlig sektor.
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningssociologiSammanfattning : Den globala tekniska utvecklingen och framväxten av kunskapssamhället har bidragit till att kunskap och mänskliga färdigheter fått en central betydelse för organisationers framgång. Idag anses anställda därmed som en viktig och central del för att höja den organisatoriska prestationen och för att behålla konkurrensfördelar på arbetsmarknaden. LÄS MER
4. Matsvinn i hushållet : En kvantitativ studie om förekomst och orsaker
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Onödigt matavfall, så kallat matsvinn, är ett stort samhällsproblem idag. Enligt de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030, ska matsvinnet halveras fram till år 2030. Tidigare forskning visar att det finns olika skäl till att människor slänger mat. LÄS MER
5. Svenska konsumenters attityder till odlat kött : En kvantitativ enkätstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Livsmedelsproduktionen har en betydande negativ påverkan på klimatet där produktionen av kött står för den största delen av utsläppen. Den globala köttkonsumtionen har ökat kraftigt från 1960-talet och ser i nuläget ut att fortsätta öka. LÄS MER