Sökning: "Front-of-package food labels"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden Front-of-package food labels.

  1. 1. Livsmedelsmärkning - en djungel för konsumenten? : En kvantitativ studie om konsumenters kännedom och användande av livsmedelsmärkningar i Sverige.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Amanda Granström; Julia Olofsson Sörlin; [2022]
    Nyckelord :Food labels; Front-of-package food labels; consumers knowledge; Livmedelsmärkningar; Märkning på livsmedel; Märkning; konsumenters kännedom;

    Sammanfattning : Bakgrund: Livsmedelsmärkningar på framsidan av livsmedelsförpackningar kan vägleda konsumenter att välja mer hälsosamma produkter, och därigenom bidra till bättre folkhälsa. Märkningar kan också ge information om en produkt är bra för klimatet, ekologisk eller etiskt producerad. LÄS MER

  2. 2. Front-of-Package labels: Understanding the role of consumer self-confidence as a moderating influence on Front-of-Package nutrition label use

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Maria Contreras; Carla Paladines Martinez; [2020]
    Nyckelord :Front-of-Package nutrition labels; FOPL; consumer self-confidence; decision-making; Business and Economics;

    Sammanfattning : The aim of this research is to understand how consumers perceive nutrition labeling systems and whether the role of consumer self-confidence influences their behavior at the stages of evaluation of alternatives and purchase decision when purchasing food products. This study uses a qualitative methodology with semi-structured interviews; 11 Swedish young adults were interviewed in order to gain knowledge on their perceptions of the topic of research. LÄS MER