Sökning: "Kvävegödsel"
Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade ordet Kvävegödsel.
1. Förutsättningar för hantering av länshållningsvatten från tunnelproduktion i byggandet av Ostlänken : Återanvändning av näringsämnen genom bevattning
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå,Sammanfattning : When a tunnel is built in rock, a type of water is formed as a residual product. This tunnel wateris formed due to construction processes such as drilling requiring water and groundwater thatinfiltrates into the tunnel. The water can cause environmental damage if it is released directlyinto nature and needs to be treated. LÄS MER
2. Insulated Metabolic Exchange for Sustainable Agriculture and Biotechnology
Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologiSammanfattning : Mellan 1960 och idag har världspopulationen dubblerats medan matproduktionen tredubblats. Det har möjliggjorts av kemiskt framställda gödsel som introducerades på mitten av 1900-talet. Sedan 1965 har användandet av kvävegödsel ökat sexdubblet. LÄS MER
3. Companion crops in winter oilseed rape : effects on nitrogen concentration, biomass, and prevalence of weeds at the end of autumn growth
Master-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Intercropping can be used as a management system to promote higher yield as well as less weeds,diseases, and insect damage. Legumes are a commonly used companion crop (CC) in intercropping due to the benefit of nitrogen (N) fixation. LÄS MER
4. Potentialen hos ”Mattenklee” (mattbildande klöver) : en ny typ av rödklöver i Sverige
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Rödklöver (Trifolium pratense L.) är Sveriges mest odlade vallbaljväxt. En gräsvall med klöver i jämförelse med en ren gräsvall medför högre skördepotential, smakligare, näringsrikare foder och bidrar till en ökad födoresurs för pollinerare. LÄS MER
5. En studie av hållbar växtnäringstillförsel vid ökad ekologisk produktion i Sverige
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Målsättningen för ekologisk produktion är att producera produkter av hög kvalitet och samtidigt visa omsorg om natur och ekosystem. De ekologiska regelverken syftar till att minimera användning av ändliga resurser samt att bygga upp markens bördighet, vilket är bakgrunden till att exempelvis mineralgödselkväve inte är tillåtet och att man istället ska cirkulera den växtnäring som finns i livsmedelssystemet. LÄS MER