Sökning: "Lokal producerad mat"
Hittade 3 uppsatser innehållade orden Lokal producerad mat.
1. Lokal och hållbar mat i skånska kommuner - Strävan efter närproducerat och relationen till andra hållbarhetsmål
Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : Food production is a major driver of climate change and environmental degradation. There is a political will to use public procurement as a strategic tool to promote more sustainable practices in the food industry. There are many aspects of sustainable food consumption, and one aspect that is getting increased attention is locally produced food. LÄS MER
2. Från Östgötaslätten till matupplevelse : En kvalitativ studie av värdekedjan mellan producent, grossist och restaurang på en lokal marknad
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Företagsekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakultetenSammanfattning : Restaurangutläggen har ökat sedan 2010 och efterfrågan på lokalt producerad mat har ökat allt mer senaste tiden, vars syfte inte längre enbart syftar till att mätta idag. Trender har lett till att mervärden inom mat såsom kvalité, hållbarhet och ursprung efterfrågas, varpå restauranger har anpassat sig till detta för att skapa en matupplevelse. LÄS MER
3. Tidsdriven aktivitetsbaserad kostnadskalkyl för samordnad livsmedelsdistribution i Falköping kommun - Analys för lokal logistik
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : Falköpings kommun har som mål att samordna sina livsmedelsflöden till de kommunala enheterna (exempelvis skolkök) för att uppnå en långsiktigt hållbar logistik lösning. Införande av en samordnad varudistribution får olika konsekvenser beroende på tidigare flöden, antal leverantörer, storlek och beställningsvolymer hos köken med mera. LÄS MER