Sökning: "blood glucose control"

Visar resultat 21 - 25 av 60 uppsatser innehållade orden blood glucose control.

  1. 21. Föräldrars upplevelse av att leva med ett barn som har diabetes typ 1

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)

    Författare :Thea Larsson; Matilda Sjöberg El Hallah; [2020]
    Nyckelord :Diabetes typ 1; Föräldrar; Kvalitativ; Känslor; Stöd; Upplevelser;

    Sammanfattning : Bakgrund: Diabetes mellitus typ 1 är en kronisk autoimmun sjukdom som påverkar hela kroppens ämnesomsättning. Sjukdomen definieras av att kroppens immunförsvar angriper sin egen vävnad och orsakar glukosintolerans samt delvis eller total insulinbrist. LÄS MER

  2. 22. Blood-glucose prediction : Comparing insulin treatment methods

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Henrik Kultala; Simon Persson; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Type 1 diabetes requires its patients to inject artificial insulin in their bodies to control their blood-glucose levels. This can to some extent be automated through the use of insulin pumps and continuous blood-glucose monitoring systems, enabling automatic insulin injections and automatic blood-glucose measurements. LÄS MER

  3. 23. How different fractions of soluble ß-glucans from oats affect staling of high oat flour containing breads

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Martin Jönsson; [2020]
    Nyckelord :ß-glucan; PromOat; Oat bread; Bread; Storage study; Food engineering; Livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Introduction. Bread is one of the most consumed foods in the world today. It is also the cause for major food waste streams. Most breads have turned into high glycaemic index products with low nutritional value. LÄS MER

  4. 24. Hur påverkar lösligt β-glukan GI-värdet? : Analys av vetebaserat bröd

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Sarah Ehlin; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The work was done in collaboration with Lantmännen's research foundation to produce a new and health-promoting bread. The dietary fiber beta-glucan was added to bread at a sufficiently high content to have positive health effects on blood cholesterol and blood sugar levels. The bread should also have a high sensory quality. LÄS MER

  5. 25. The effect on HbA1c in patients with type 2diabetes who start with FreeStyle Libre– a retrospective study of medical records in Region Örebro County, 2019

    Master-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för medicinska vetenskaper

    Författare :Lydia Wenell; [2020]
    Nyckelord :Type 2 diabetes; FreeStyle Libre; HbA1c; hypoglycemia.;

    Sammanfattning : IntroductionFreeStyle Libre (FSL) has mostly been used by patients with type 1 diabetes. In 2019, newrecommendations were announced regarding prescriptions to patients with type 2 diabetes(T2D) who have insulin treatment (basal/bolus), HbA1c > 70 mmol/mol and/or repeatedhypoglycemic events despite great effort to adjust insulin doses. LÄS MER