Sökning: "föräldrars val av livsmedel"
Hittade 3 uppsatser innehållade orden föräldrars val av livsmedel.
1. Föräldrars val av livsmedel till barn 1-5 år
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund. Barns matvanor grundläggs tidigt. Kostmönster, ätbeteende och smakpreferenser är exempel på sådant som följer individen genom uppväxten. Under den första tiden i livet är därför föräldrarnas roll för barnets kost viktig, då det är dem som serverar maten. LÄS MER
2. Ungdomars inställning till kött och vegetarisk kost - en enkätstudie om elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Maten som konsumeras i världen är en kraftigt bidragande faktor till klimatförändringarna. Kost baserad på mer frukt, grönsaker och mindre rött kött skulle gynna både miljö och hälsa. LÄS MER
3. Vad driver dig till handling? En kvalitativ studie om föräldrars resonemang vid livsmedelsval och måltidssituationer
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : I dagens konsumtionssamhälle finns ett nästintill oändligt antal valmöjligheter som sätter konsumentens värderingar i relation till dennes resurser, på sin spets. Att agera utifrån sina egna värderingar som individ kan vara svårt, så hur är det då när du ansvarar för fler personer vid val av livsmedel och hur påverkar detta måltidssituationerna i en familj? Studiens syfte är att utforska aspekter som är av betydelse vid livsmedelsval och måltidssituationer hos familjer med hemmaboende barn. LÄS MER