Sökning: "food certification"
Visar resultat 1 - 5 av 75 uppsatser innehållade orden food certification.
1. Biogasproduktion vid samrötning av substrat tillgängliga vid lantbruk : Småskalig rötning vid Lillerudsgymnasiet
Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : The world is currently heavily dependent on fossil sources and the use of fossil fuels leads to increased global warming. One of the solutions to this environmental problems is biogas. LÄS MER
2. Consumers’ willingness to pay for food safety attributes of nectarines : A discrete choice experiment in the Polokwane Municipality of Limpopo, South Africa
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Consumer concerns about food safety are growing, and there is an increasing demand for quality fruits and vegetables. As such, fruit control procedures and standards should be based on understanding consumers’ choices and preferences. LÄS MER
3. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER
4. A Waste of Food-Waste Bags
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskapSammanfattning : It is estimated that the average Swede throws away 61 kg of food waste annually. The more food waste there is, the more food waste bags are required. Since the implementation of a tax on thin plastic bags, grocery stores have been providing fruit bags of paper as an eco-friendly alternative. LÄS MER
5. Framtidsspaning för svensk mjölk : Identifiering av nyckelfaktorer för att öka konkurrenskraften i svensk mjölk genom jämförelse av strategier
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : I svensk livsmedelsstrategi som lanserades i juni 2017 skrivs det att konkurrenskraft är en viktig del i utvecklingen av Sveriges animalieproduktion och självförsörjning. Detta ska uppnås genom produktionsökning, expansion på inhemsk och utländsk marknad samt miljömål. Dock har trenderna under de senaste åren varit de motsatta. LÄS MER