Sökning: "kriterier för bedömning"

Visar resultat 21 - 25 av 337 uppsatser innehållade orden kriterier för bedömning.

  1. 21. Prevalens av fotröta och smittsam digital dermatit hos svenska får – en fältstudie

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Sophia Mourath; [2023]
    Nyckelord :CODD; får; visuell bedömning; fotografering; klövar; Dichelobacter nodosus; Fusobacterium necrophorum; Treponema spp;

    Sammanfattning : Denna studie har undersökt förekomsten av de två smittsamma klövsjukdomarna fotröta och CODD (Contagious ovine digital dermatitis) hos får i Sverige. Fotröta är vida spridd världen över och orsakar nekrotiserande inflammation i klövspaltshuden som i ett senare skede kan leda till underminering av sulhornet och klövkapselavlossning. LÄS MER

  2. 22. Det ska gynna eleven – en studie om behovsbedömning av svenska som andraspråk

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

    Författare :Maiko Tsukanaka; [2022-08-30]
    Nyckelord :svenska som andraspråk; behovsbedömning; grundskolan; flerspråkiga elever; ramfaktor;

    Sammanfattning : Svenska som andraspråk är det enda behovsprövade ämnet i den svenska grundskolan i dag. Skolförordningens bestämmelser (SFS 2011:185, 5 kap. 14 §) definierar vilka elever som har rätt till undervisning i svenska som andraspråk, och skolorna är skyldiga att undersöka behovet hos dessa elever. LÄS MER

  3. 23. Ingen effekt av fermenterade sojaprodukter på blodfetter

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Paulina Lindman; Julia Nordqvist; [2022-06-21]
    Nyckelord :Blodfetter; lipidprofil; HDL-C; LDL-C; totalkolesterol; kardiovaskulär sjukdom; cheonggukjang; doenjang; fermenterad soja; fermented soy; cardiovascular disease; total cholesterol; lipid profile; Blood lipids;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översikt var att undersöka det vetenskapliga underlaget för att supplement av fermenterade sojaprodukter har en effekt på blodfetter hos vuxna med normala blodfettsnivåer. Metod: Litteraturinsamlingen genomfördes i databaserna PubMed och Scopus. LÄS MER

  4. 24. Gluten är inte boven i dramat

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Sarah Andreasson; Sandra Hansson; Sanna Falk; [2022-06-21]
    Nyckelord :IBS; Irritable Bowel Syndrome; IBS-SSS; gluten; glutenfri; glutens; gluten-free;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översiktsartikel är att undersöka det vetenskapliga underlaget avseende effekten av gluten på symtombilden vid diagnostiserad IBS. Metod: Litteratursökningen genomfördes i databaserna PubMed och Scopus i januari 2022. LÄS MER

  5. 25. Förbättrar fermenterad soja lipidnivåer?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Jonathan Orinius; Marcelo Villalta Rivera; [2022-06-21]
    Nyckelord :Apo B Apo A1; Fermenterad soja; HDL kolesterol; LDL kolesterol; Lipider; RCT; Total kolesterol; Triglycerider; Triglycerides; Total cholesterol; Lipids; LDL cholesterol; HDL cholesterol; Fermented soy;

    Sammanfattning : Syfte: Undersöka om fermenterade sojaprodukter har en effekt på lipidnivåer hos vuxna med riskfaktorer för utvecklandet av hjärt- och kärlsjukdomar jämfört med inget intag av sojaprodukter Metod: Insamling av data skedde i de två databaserna Scopus och Pubmed. Mesh termer som användes var ‘’Soy Foods’’, “Fermentation” och “Lipids” etc. LÄS MER