Sökning: "reindeer milk"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden reindeer milk.

  1. 1. Milk from minor dairy species : Composition, processing and microbial aspects

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Simon Tobias Höxter; [2021]
    Nyckelord :minor dairy species; equine milk; horse milk; mare milk; donkey milk; ; red deer milk; camel milk; reindeer milk; moose milk; dairy products;

    Sammanfattning : Milk plays an important part of the diet all around the world and 99 % of the milk consumed by humans comes from bovine, buffalo, sheep, and goat. In addition, some other species are used for milk production, so called minor dairy species. This literature review focused on six minor dairy species, i.e. LÄS MER

  2. 2. Renens parasiter och deras effekter på rennäringen

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Jessika Fahlander; [2014]
    Nyckelord :renar; rennäring; parasit; prevalens; insekt; nematod; reindeer; reindeer husbandry; parasite; prevalence; insect; nematode;

    Sammanfattning : Renen har genom tiderna varit ett bytesdjur, arbetsdjur och produktionsdjur. Dagens renskötsel är inriktad på köttproduktion med sekundära inkomster från pälsar och hantverk. Rennäringen drabbas årligen av ekonomiska förluster till följd av snöskred, laviner, trafikolyckor och rovdjur. LÄS MER

  3. 3. Renen - en framtida mjölkproducent?

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Alexandra Sveen; [2012]
    Nyckelord :Laktation; Oxytocin; Mjölkproduktion; Rangifer tarandus; Ren;

    Sammanfattning : Syftet med denna litteraturstudie var att undersöka förutsättningarna för mjölkproduktion från renar (Rangifer tarandus) som en del av den moderna renskötseln. Frågeställningar som inkluderades i litteraturstudien var renmjölkens sammansättning, hur mycket en vaja kunde producera, hur mjölkproduktionen påverkades av faktorer som mjölkningssystem, mjölkningsmiljö och oxytocininjektioner, mjölkproduktionens koppling till nutrition, kalvens betydelse, problem som kan tänkas uppstå och om renen som ett framtida mjölkproduktionsdjur skulle vara ekonomiskt hållbart. LÄS MER

  4. 4. "De tycka emellertid av gammal vana att det smakar gott, och tro dessutom att det är bra för hälsan" : samiskt växtutnyttjande från 1600-talet fram till ca 1950

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Forest Ecology and Management

    Författare :Elin Qvarnström; [2006]
    Nyckelord :etnobotnik; samer; skogshistoria; Norrland;

    Sammanfattning : Meat and fish was the most important food for the Sami people in northern Scandinavia until the beginning of the 20th century. It is not so well known that the Sami people also used a lot of wild plants as food and medicine although that kind of food was relatively common among them until the end of the 19th century. LÄS MER