Sökning: "restaurant"

Visar resultat 11 - 15 av 644 uppsatser innehållade ordet restaurant.

  1. 11. Prefererat ledarskap inom restaurangbranschen : En jämförelse av ledarskapspreferenser mellan manliga och kvinnliga anställda

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Albin Company Ekberg; Max Hejdenberg; Oliver Poschén; [2023]
    Nyckelord :Preferred leadership; independence; flexibility; trust; pedagogy; competence; responsiveness; relationship and community.; Prefererat ledarskap; självständighet; flexibilitet; tillit; pedagogik; kompetens; lyhörd; relation och gemenskap.;

    Sammanfattning : Studien undersöker preferenser för ledarskap bland män och kvinnor inom restaurangbranschen. Tidigare studier har lagt mycket fokus på att undersöka om det finns skillnader i det manliga kontra det kvinnliga ledarskapet. LÄS MER

  2. 12. Hur fungerar systemet med indexreglerade hyresavtal i en höginflationsmiljö?

    Master-uppsats, Lunds universitet/Fastighetsvetenskap

    Författare :Linn Falk; Angelica Järpedal; [2023]
    Nyckelord :Indexreglerade hyresavtal; KPI; Inflation; Fastighetsägare; Hyresgäster; Kommersiella fastigheter; Lokaler; Uppsägningar; Vakanser; Konkurser; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Under det senaste året har indexreglerad hyra diskuterats intensivt i media. Hyresgäster är upprörda över stora hyresökningar samtidigt som fastighetsägare drabbas av ökade kostnader. Syftet med studien är att studera hur väl systemet för indexreglerade lokalhyresavtal fungerar i en höginflationsmiljö. LÄS MER

  3. 13. Beyond the Plate : A qualitative study on atmospheres impact oncustomer experiences in the Swedish restaurantindustry.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring och turismvetenskap (MTS)

    Författare :Victor Eskilsson; Sarah Wahlund; [2023]
    Nyckelord :Consumer experience; Atmosphere; FAMM-model; Customer Journey Canva;

    Sammanfattning : This thesis was conducted to get a better understanding on how the atmosphereimpacts a restaurant experience in Sweden. To investigate which factors influence arestaurant's atmosphere, the customer journey model and FAMM-model will beutilized. LÄS MER

  4. 14. "[...] Ju mer man jobbar, ju bättre är man" : En kvalitativ undersökning om rättigheter till vila och betald ledighet i restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Anna Wallentin; Astrid Gustafsson; [2023]
    Nyckelord :Restaurant industry; daily rest period; labor law; paid vacation; workload; work environment; Restaurangbransch; dygnsvila; arbetsrätt; betald ledighet; arbetsbelastning; arbetsmiljö;

    Sammanfattning : Den här studien undersöker huruvida anställda i restaurangbranschen har kännedom och möjlighet att nyttja sina rättigheter. Studien har genomförts med ett medarbetarperspektiv. En kvalitativ undersökning genomfördes med hjälp av semistrukturerade intervjuer. LÄS MER

  5. 15. Describing Uncertainty in Times of Crises : Ontological Security Within the Ecotourism Industry in Costa Rica During Covid-19

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Louise Molander; Ebba Sobrino; [2023]
    Nyckelord :Ecotourism; Crisis; Crisis management; Ontological security; Costa Rica; Covid-19; Social network;

    Sammanfattning : The crisis of Covid-19 put the world on hold. In many countries, borders were closed and businesses were shut for a long period of time. Countries depending on tourism were hit hard when tourists were no longer allowed to enter, leading to serious consequences worldwide. LÄS MER