Sökning: "Restaurangbransch"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade ordet Restaurangbransch.

  1. 1. "[...] Ju mer man jobbar, ju bättre är man" : En kvalitativ undersökning om rättigheter till vila och betald ledighet i restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Anna Wallentin; Astrid Gustafsson; [2023]
    Nyckelord :Restaurant industry; daily rest period; labor law; paid vacation; workload; work environment; Restaurangbransch; dygnsvila; arbetsrätt; betald ledighet; arbetsbelastning; arbetsmiljö;

    Sammanfattning : Den här studien undersöker huruvida anställda i restaurangbranschen har kännedom och möjlighet att nyttja sina rättigheter. Studien har genomförts med ett medarbetarperspektiv. En kvalitativ undersökning genomfördes med hjälp av semistrukturerade intervjuer. LÄS MER

  2. 2. Sustainability in the restaurant industry : The contribution of cloud kitchens

    Magister-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Sofia Sorn; Eyad Al Nesrawi; [2022]
    Nyckelord :Sustainability; Cloud Kitchen; Digitalization; Business Model; Restaurant Industry; Sustainable Practices; Technology.; Hållbarhet; Molnkök; Digitalisering; Affärsmodell; Restaurangindustrin; Hållbara metoder; Teknik.;

    Sammanfattning : Sustainability is a ubiquitous concept to define as its character is pluridimensional. There is an exigency to address sustainability in the three dimensions of environment, economy, and society within a resource-demanding sector such as the restaurant industry. LÄS MER

  3. 3. Det finns snart ingen arbetssituation kvar : En kvalitativ studie av krögares arbetssituation under Covid-19 pandemin

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för beteendevetenskap och lärande

    Författare :Ellen Kransberg; Martina Petersson; [2021]
    Nyckelord :Covid-19; restaurangbransch; rollteori; arbetssituation; kris;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie har varit att öka kunskapen om krögares arbetssituation samt upplevelser av den samma. Vi har undersökt hur krögare har upplevt sin arbetssituation från pandemins början våren 2020 till idag. LÄS MER

  4. 4. Covid-19 vs besöksnäringen – En studie om hur en pandemi lamslagit Göteborgs restaurangbransch

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Felicia Axelin; Juliana Nieminen; [2020-07-09]
    Nyckelord :Ekonomistyrning; krishantering; restaurangbranschen; covid-19; narrativ metod;

    Sammanfattning : Bakgrund och problem: Under vintern 2019 upptäcktes ett nytt coronavirus som snabbt spred sig runt om i världen. Det klassades som en pandemi och företag tvingades att snabbt anpassa sig för att förhindra smittspridning och för att dämpa negativa effekter på ekonomin. LÄS MER

  5. 5. Handhygien inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Sara Sandberg; [2014]
    Nyckelord :Hygiene; handhygiene; restaurant; Hygien; Handhygien; restaurangbransch; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The result from this study shows that it exists a lack of knowledge about the microorganisms our hands get in touch with every day in the restaurant business. The restaurant personal know that there are microorganisms but they do not know much about them. LÄS MER