Sökning: "söta produkter"
Hittade 3 uppsatser innehållade orden söta produkter.
1. Unga vuxnas tankar och erfarenheter kring sin konsumtion av söta och sötade produkter : En kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : SammanfattningBakgrund Enligt Nordiska näringsrekommendationer ska inte mer än 10% av energin komma från tillsatt socker. De konsekvenser som kan uppstå av för högt sockerintag är olika folkhälsosjukdomar. LÄS MER
2. Screening of starter cultures for oat-based non-dairy yoghurt
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : In this project a selection of different starter cultures was used to ferment oat-based yoghurt made with different plant proteins. The fermentation capacity of the starter cultures was investigated by continuous monitoring of the pH during the fermentation process of the yoghurts. LÄS MER
3. Sötsaker i förskolan : En intervjuundersökning om föräldrars syn på mat och sötsaker i förskolan
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studierSammanfattning : Detta är en studie om föräldrars tankar om maten som serveras barnen i förskolan samt vilka åsikter de har om förekomsten av sötsaker och sötade produkter. Data har samlats in genom kvalitativa intervjuer med sex föräldrar till barn från två olika förskolor i en kommun. LÄS MER