Sökning: "svinn i butiker"
Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade orden svinn i butiker.
1. Livsmedelsbutikers frukt- och grönsakssvinn : En kvalitativ intervjustudie om orsaker och åtgärder till matsvinn i livsmedelsbutiker
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Ungefär en tredjedel av all mat som produceras från alla delar i leveranskedjan slängs, trots att 870 miljoner av värdens invånare svälter. Samtidigt orsakar matsvinn omfattande växthusgasutsläpp och kostar samhället stora summor pengar. LÄS MER
2. Vildsvinskedjan : - En utvärderingsstudie av handeln av vildsvinskött i södra Sverige
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Vildsvinskedjan – En utvärderingsstudie av handeln av vildsvinskött i södra Sverige Kurs: Kandidatuppsats Civilekonomprogrammet, Controller 15 hp (2FE24E) Lärosäte: Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitet Växjö Författare: Victoria Fagerlund Larsson, Anton Lindh och Max Börjesson Handledare: Elin Funck Examinator: Pia Nylinder Nyckelord: Logistikprocesser, processer, trånga sektioner, flaskhalsar, effektivitet, kvalitet, produktivitet, kartläggning, utvärdering och Supply Chain Management. Bakgrund: Det finns problem med handeln av vildsvinskött, där det idag inte är mer än 15% av köttet som når den legala marknaden. LÄS MER
3. Svinn i den textila modebutiken : En studie om svinn och vilka konsekvenser det skapar för modeföretag
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : In line with the continuing expansion of retail sales, a large amount of product waste is added. Loss is the deficit that the company annually lacks precise statistics in order to correct actual financial outcomes. By investigating different types of losses and how that can occur, we have identified three factors of waste. LÄS MER
4. Konflikten mellan svinn och slut-i-hyllan : En kvalitativ studie om hanteringen av färskvaror i dagligvaruhandelns försörjningskedja
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/FöretagsekonomiSammanfattning : I följande studie behandlas dagligvaruhandelns försörjningskedja och dess färskvarusortiment. Det har teoretiskt visats att dagligvaruhandeln är en bransch som präglas av osäker efterfrågan som medfört höga lagernivåer och svinn i kedjan. LÄS MER
5. Lägre förvaringstemperatur för kylda livsmedel : en väg mot ökad hållbarhet och minskat matsvinn i butiker?
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Matsvinn är ett aktuellt problem som behöver minskas i alla led av livsmedelsked-jan. Varje år slängs ungefär en miljon ton mat i Sverige, varav butiks- och grossist-led står för ca 70 000 ton. Förlängd hållbarhet skulle kunna vara en väg mot ett minskat svinn. LÄS MER