Sökning: "taste test"

Visar resultat 16 - 20 av 82 uppsatser innehållade orden taste test.

  1. 16. Development of a Flexitarian food product : The Flexi hot dog

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Valli Tirounavoucarassou; [2022]
    Nyckelord :flexitarian; diets; carbon footprint; sensory evaluation; consumer preferences; nutrient assessment;

    Sammanfattning : Many studies show that plant-based diets are good for both human health and the environment and recommend lowering meat intake considering mounting environmental and animal welfare issues. This facet prompted protein transitions around the world, which in turn aided in the emergence of various diets. LÄS MER

  2. 17. Isterband av Mjölmask

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Marcus Jacobsen; Mattias Stenström; [2021]
    Nyckelord :kitin; mjölmask; isterband; livsmedelsteknik; Chemistry;

    Sammanfattning : It is now allowed to sell mealworm (Tenebrio molitor) for food consumption, and it will probably play a major role in the search for future protein sources. The climate footprint of the mealworm is considerably smaller than for traditional livestock and is therefore of interest. LÄS MER

  3. 18. Ett doft- och smakbibliotek avseende hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat : En sensorisk undersökning av alternativa proteinkällor

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Michael Vu; Sofie Holmberg; [2021]
    Nyckelord :Hempseed press cake; mealworm; textured wheat protein; pea protein; alternative protein sources; fragrance- and flavour library; Hampfrö-presskaka; mjölmask; texturerad veteprotein; ärtprotein; alternativa proteinkällor; doft- och smakbibliotek;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att genom sensoriska analyser sammanställa ett doft- och smakbibliotek för hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat. Metoderna pilotstudie, konsensustest och in-house intensitetstest används i studieprocessen. LÄS MER

  4. 19. Hur Spotifys algoritm för rekommenderade låtar upplevs av användare

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Ellen Tholsby; Tania Amel Sayyah; [2021]
    Nyckelord :Spotify; Discover Weekly; rekommendationsalgoritm; musik; filterbubblor.;

    Sammanfattning : Musikstreamingtjänster som Spotify erbjuder en omfattande mängd musik online jämfört med innan digitaliseringen. Trots detta förändrade musiklandskap, kvarstår fortfarande önskan att samla, byta ut och dela musik. Däremot har musikstreamingtjänster medfört ett ökat behov av att navigera användarna genom de omfattande låtarkiven. LÄS MER

  5. 20. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rosanna Åhlgren; [2021]
    Nyckelord :Nötkött; Mjölkko; Konsument;

    Sammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER