Sökning: "taste test"

Visar resultat 21 - 25 av 82 uppsatser innehållade orden taste test.

  1. 21. Ungdomars inställning till kött och vegetarisk kost - en enkätstudie om elever i årskurs 9

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Anna Skytt Becker; Maria Rundström; [2021]
    Nyckelord :Vegetarisk kost; Vegetariskt; Vegetarism; Kött; Ungdomar; Inställning; Livsmedelsval; Matval;

    Sammanfattning : Bakgrund Maten som konsumeras i världen är en kraftigt bidragande faktor till klimatförändringarna. Kost baserad på mer frukt, grönsaker och mindre rött kött skulle  gynna både miljö och hälsa. LÄS MER

  2. 22. Algoritmisk jämförelse av musiksmak och personliga värderingar : Med användning av Spotifys Web API

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för informationssystem och –teknologi

    Författare :Hampus Lundberg; [2020]
    Nyckelord :Similarity measure; matching algorithm; match; music taste; dating; social attraction; javascript; node.js; express; passport; spotify.; Likhetsmått; matchningsalgoritm; match; musiksmak; dejting; social attraktion; javascript; node.js; express; passport; spotify.;

    Sammanfattning : Tidigare forskning visar att det finns en koppling mellan musiksmak och social attraktion mellan människor, eftersom delad musiksmak ofta innebär delade personliga värderingar, och delade personliga värderingar kan innebära större chans för social attraktion. Målet med undersökningen har varit att ta reda på om musiksmak har någon korrelation med personliga värderingar, och vilka algoritmer som i så fall skulle kunna användas för att beräkna korrelationen. LÄS MER

  3. 23. En undersökning av baobabfruktens teknologiska och sensoriska egenskaper vid såstillverkning

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap

    Författare :Sebastian Andersson; [2020]
    Nyckelord :Baobab; emulsion; sauce; sensory; consumer analysis; Baobab; emulsion; sås; sensorik; konsumenttest;

    Sammanfattning : Undersökningens målsättning var att utveckla en sås baserad på torkat baobabfruktkött. Baobab är ett träd som främst växer i Afrika och både fruktköttet, kärnorna, bladen och barken kan användas som livsmedel eller örtmedicin. Frukten har ett högt näringsinnehåll av både makronutrienter och mikronutrienter. LÄS MER

  4. 24. Ungdomars konsumtion av koffeinhaltiga drycker - en enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :William Nairn-Tallén; Johan Gard; [2020]
    Nyckelord :Enkätstudie; energidryck; koffein; koffeinhaltig dryck; sömn; stress; ungdomar;

    Sammanfattning : SammanfattningBakgrund: Energidryck och andra drycker innehållande koffein är vanligt förekommande hos tonåringar i Sverige och andra delar av världen. Mängden koffein varierar beroende på vilken produkt som konsumeras. Det finns gränsvärden där drycker måste förses med varningstext om innehållet överstiger en viss koffeinhalt. LÄS MER

  5. 25. Suggestions for the development of a quantitative framework of Terroir Analysis in Swedish Vineyards

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap

    Författare :Aharon Gurwicz; [2020]
    Nyckelord :Terroir; Wine; Vineyard; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Wine is an important cultural crop and is grown in vineyards that sometimes claim to have a unique "terroir" - a specific taste and character based on their physical attributes and location. Regulations and previously published work are not easily available, into how to measure and assess this terroir. LÄS MER