Sökning: "the Hotel and Restaurant industry"

Visar resultat 21 - 24 av 24 uppsatser innehållade orden the Hotel and Restaurant industry.

  1. 21. Lagen om kassaregister : Konkurrens på samma villkor inom restaurangbranschen i Gävle?

    Kandidat-uppsats, Avdelningen för ekonomi

    Författare :Therese Pedersen; Bilgen Soysüren; [2010]
    Nyckelord :The law on cash registers; Cash industry; Restaurant industry; Competition; Lagen om kassaregister; Kontantbranschen; Restaurangbranschen; Konkurrens;

    Sammanfattning : Titel: Lagen om kassaregister – Konkurrens på samma villkor inom restaurangbranschen i Gävle?   Nivå: C-uppsats i ämnet företagsekonomi   Författare: Therese Pedersen och Bilgen Soysüren   Handledare: Markku Penttinen   Datum: Juni 2010   Syfte: Syftet med vår uppsats är att få en djupare kunskap om lagen om kassaregister, eftersom det är en ny lag vill vi undersöka vad den kommer att ge för konsekvenser på företagsnivå just i restaurangbranschen. Vilka kostnader kommer det medföra med den nya lagen och kommer lagen att innebära att konkurrensen inom restaurangbranschen kommer att minska? Vi kartlägger även situationen med kassaregisterlagstiftningen internationellt. LÄS MER

  2. 22. Supply chains – a study of collaborations for eco-labeling

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Maria Nilsson; Marcus Malveholm; [2009]
    Nyckelord :Supply-chain management; collaboration; environmental friendly; competitive advantage and value streaming.; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : Some companies have chosen to differentiate their products by labeling them environmentally friendly, or “green”. Green products sends the message to the market that a particular company is caring for the environment, however the processes involved in making the product can be the reasons for a product being labeled green. LÄS MER

  3. 23.   Yrkeskulturen  i hotell och restaurangbranschen.En fara för lärlingar och elever? :  

    Kandidat-uppsats, Estetisk-filosofiska fakulteten; Karlstads universitet

    Författare :Thomas Wahlqvist; [2009]
    Nyckelord :Culture; hotel and restaurant sector; bullying; harassment; students; apprentices; traineeships shock; outsourced public school; Nyckelord: Branschkultur; trakasserier; restaurangbranschen; mobbing; mobbning; kränkande behandling; elever; lärlingar; praktikchock; APU; skolentreprenad;

    Sammanfattning :   English abstract     The culture of hotel and restaurant work. Dangerous for apprentices and students? The study is based on a survey targeting 50 teachers at chef schools with good geographic distribution of 9 schools. LÄS MER

  4. 24. Förändrade konkurrensstrategier vid branschutvidgning : En jämförande undersökning av tre hotell i Stockholms innerstad

    Kandidat-uppsats, Institutionen för ekonomi och företagande

    Författare :Leonidas Giannaridis; Karin Pettersson; [2008]
    Nyckelord :strategy; competition; industry expansion; hotel; Strategi; konkurrens; branschutvidgning; hotell;

    Sammanfattning : People in Sweden and in Europe have been traveling a lot more lately. Because of the economic boom that has been in a lot of countries people do have more money to spend. Sweden and especially Stockholm has lately become a very popular destination. Also big congresses and business meetings like to choose Stockholm for their meetings. LÄS MER