Sökning: "Organic milk"

Visar resultat 1 - 5 av 82 uppsatser innehållade orden Organic milk.

  1. 1. Rostning av åkerbönor : en kostnadsanalys om lönsamheten för utfodring av rostade åkerbönor till ekologiska mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Hugo Eke-Göransson; John Engdahl; [2023]
    Nyckelord :Rostning av åkerbönor; bönrostning; ekologiska mjölkkor; kostnadsanalys; fodervärde; proteinkvalité; ekonomisk hållbarhet;

    Sammanfattning : I Sverige använder i dagsläget många ekologiska mjölkproducenter sig av soja som huvudprotein i fodret till sina djur. Soja odlas inte i någon större utsträckning i Sverige, det importeras från andra länder. LÄS MER

  2. 2. Profitability of optimizing biogas production in dairy farms : an experimental case study of a Swedish dairy farm´s usage of nitrogen in digestate as a nutrient resource for crop production

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Nils Hermansson; Albin Åkerblom; [2023]
    Nyckelord :biogas; optimization; profitability; economic effects; organic; conventional; agriculture; dairy farms; digestate; nitrogen; biogas; optimering; lönsamhet; ekonomiska effekter; ekologiskt; konventionellt; lantbruk; mjölkgårdar; rötrester; kväve;

    Sammanfattning : Biogas has the potential to be a contributor to sustainable energy for electricity, fuel, and heating. Because of that, there are different alternatives for biogas plants. In this study, a farm-based biogas plant for electricity production has been of interest. LÄS MER

  3. 3. Suspensions of Calcium Phosphate : Interactions of milk proteins to hydroxyapatite

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Ying Chen; [2023]
    Nyckelord :Calcium fortification; Milk proteins interactions; Colloid chemistry; Food technology; engineering and nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Capolac is a product containing hydroxyapatite (HA) from Arla Food Ingredients, to be used for calcium fortification. The adsorption of casein and whey proteins onto the Capolac was investigated, aiming to solve the sedimentation problem of this insoluble calcium phosphate. LÄS MER

  4. 4. EKO: logiskt eller ologiskt? : En litteraturstudie om hälsoeffekter i relation till ekologiska och konventionella livsmedel med fokus på foster, barn- och unga

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaper

    Författare :Jéssika Kendsy Herold Svärd; Magdalena Mashkovska; [2023]
    Nyckelord :Children and young people; Health effects; Organic food; Conventional food; Pesticides; Barn- och unga; Hälsoeffekter; Ekologiska livsmedel; Konventionella livsmedel; Bekämpningsmede;

    Sammanfattning : Introduktion: En av de största farhågorna i förhållande till konventionella livsmedel är användningen av bekämpningsmedel. Forskning visar att höga doser av bekämpningsmedel har ett samband med förekomst av hälsoeffekter som fosterskador, allergier, infektioner, havandeskapsförgiftning, metabola syndrom, högt BMI med mera. LÄS MER

  5. 5. Rumen metabolism and digestibility in dairy cows offered diets with forest by-products

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Muhammad Irfan; [2022]
    Nyckelord :Dairy cows; Wood by-products; Rumen digestibility; Metabolism; Aspen tree;

    Sammanfattning : Swedish dairy industry faced a cris i s of feed shortage in summer of 2018, followed by a dry autumn. The forage shortage was severe in some regions. During that period Swedish g overnment intervened by introducing a 1. LÄS MER