Sökning: "alkohol effekter"
Visar resultat 11 - 15 av 71 uppsatser innehållade orden alkohol effekter.
11. Framgångar och hinder i gymnasieskolans arbete med elever som använder alkohol och narkotika : En interaktionistisk analys av verbala framställningar om skolans organisatoriska och praktiska arbete
Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för pedagogik och lärande (PEL)Sammanfattning : Syftet med studien var att identifiera och analysera yrkesprofessionellas verbala framställningar om arbetsstrategier, möjligheter och hinder i gymnasieskolans organisatoriska och praktiska arbete med elever som använder alkohol och narkotika. Studien utgick från kvalitativa metoder där intervjumaterialet samlades in och analyserades med hjälp av tidigare forskning om kategorin av elever som använder alkohol och narkotika och analyserades utifrån symbolisk interaktionism som teoretisk utgångspunkt vilken kännetecknas av en individs agerande som skapas och återskapas genom social interaktion. LÄS MER
12. Äldre och alkohol : En litteraturstudie rörande äldres alkoholvanor samt om äldres riskbruk och missbruk av alkohol
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för psykologi och socialt arbeteSammanfattning : Alkoholkonsumtionen bland äldre personer har under senare år ökat och frågan kring äldres alkoholkonsumtion har länge förbisetts och ignorerats. Alkoholforskningen har till stor del fokuserats på andra åldersgrupper och befintlig forskning på området är delvis tunn. LÄS MER
13. Exploring Consumer Expenditure And Environmental Impacts Across European Nations : A Data-Mining Approach
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : As the pressures on the environment created by humanity increase, understanding how products influence a person’s overall impact becomes more important in order to make choices about how a person chooses to consume. Recent literature shows that household consumption is responsible for 51% to 81% of a nation’s total emissions (Ivanova, Stadler, et al. LÄS MER
14. Konsumtionsval, uppfattningar och inställningar : vad utgör studenters attityder till fermenterade drycker?
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Fermentering av livsmedel är något som människan gjort sedan de första mänskliga civilisationerna. Dessa uråldriga metoder används än idag och fermenterade drycker har under senare årtionden fått en ökad acceptans världen över och anses idag vara en trend. LÄS MER
15. Vårdlidande och alkoholism : en litteraturöversikt om alkoholberoende patienters upplevelser i mötet med sjukvårdspersonal
Kandidat-uppsats, Sophiahemmet HögskolaSammanfattning : Bakgrund Årligen går globalt sett över tre miljoner människor bort i sviterna av sjukdomar relaterade till överkonsumtion av alkohol. I Sverige ever fler än 300 000 personer med någon form av alkoholberoende. LÄS MER