Sökning: "bioaktiva komponenter"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden bioaktiva komponenter.
1. Brännässla (Urtica dioica L.): Bioaktiva komponenter och funktionella egenskaper
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Urtica dioica L. (UD) eller brännässla har använts i tusentals år som traditionell medicin och i kosten. Litteraturstudien syftar till att undersöka vilka bioaktiva komponenter som finns i nässla och dess funktionella egenskaper med fokus på hälsa. Brännässlan är känd som ett ihärdigt ogräs som orsakar smärtsam klåda. LÄS MER
2. Macronutrients in human milk and infant formula : bioactivity and health effects
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Human milk has been considered the ultimate food for infants to optimize their growth and development, but it has lately also shown to impact longterm health. Infant formula is the complementary food to neonates who are not breastfed, and its nutrients should mimic human milk as close as possible. LÄS MER
3. Ektoparasiticiden fipronil : vän eller fiende?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : En rad olika substanser och bekämpningsmedel framställs för att bekämpa ektoparasiter. Fenylpyrazolen fipronil är en av dessa substanser, och klassas som ett andra generationens insektsmedel. Denna litteraturstudie har undersökt vad fipronil har för negativa effekter på djur och människor som utsätts för substansen. LÄS MER
4. Bioactive components in milk and dairy products
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Milk is a complex liquid that has expanded its more conventional role and is more than a source of nutrients for young mammals. In the last few decades, a great deal of research has shown that milk and dairy products provide a broad range of bioactive components. LÄS MER
5. Makroalger och deras användning som livsmedel och livsmedelstillsatser
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Makroalger är ett annat ord för tång. Tång som livsmedel har traditionellt sett an-vänts i kustområden på flera platser i världen. I asiatiska länder har den använts länge och det är fortfarande där den används allra mest. LÄS MER