Sökning: "by-products"

Visar resultat 1 - 5 av 197 uppsatser innehållade ordet by-products.

  1. 1. Coverage increase in a plant-based BB cream formulation with natural pigments

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Leelou Zoé Billot; [2024]
    Nyckelord :BB cream; Coffee; Coverage; Formulation; KAFFAGE®; BB cream; kaffe; täckning; formulering; KAFFAGE®;

    Sammanfattning : Kaffe Bueno, ett bioteknologiskt start-up-företag dedikerat till framsteg inom naturliga och gröna produkter, fokuserar på att utnyttja den outnyttjade potentialen hos kaffebiprodukter genom grön kemi och bioteknik. Då endast 1% av kaffet används för bryggning, extraherar företaget lösliga och olösliga produkter genom en uppdelning mellan ett oljeutvinning och ett efterföljande vattenuttag, vilket bidrar till att sänka CO2-utsläppen per värde och en cirkulär ekonomi. LÄS MER

  2. 2. Thermal degradation of PFAS in solid matter

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Tuqa Al-Badri; [2024]
    Nyckelord :PFAS; PFOS; PFOA; thermal degradation; sewage sludge; PFAS; PFOS; PFOA; termisk nedbrytning; avloppsslam;

    Sammanfattning : Per- och Polyfluorerade alkylsubstanser (PFAS) är syntetiskt framställda organiska föreningar som har använts i stor utsträckning i konsument- och industriprodukter. PFAS-substanser besitter attraktiva egenskaper såsom resistans mot väta, fett, fläckar och är dessutom värmetåliga. LÄS MER

  3. 3. Optimizing access to raw material for value-adding processes of fish side streams

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Ruodi Gao; [2023-10-10]
    Nyckelord :Fish Side Streams; Environmental Sustainability; Food Packaging; Transportation; Storage; Customs;

    Sammanfattning : Under the double influence of the rapid growth of the population and the shortage of resources, people begin to pay attention to the utilization of existing raw materials. Seafood is one of the indispensable foods for humans to obtain protein. However, as much as 60 per cent of the fish side stream is discarded or produced as low-value products. LÄS MER

  4. 4. CIRCULAR VALUE CREATION IN THE SWEDISH SEAFOOD PROCESSING INDUSTRY FOR HUMAN CONSUMPTION: STATUS, CHALLENGES, AND OPPORTUNITIES

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Ruvini De Silva; [2023-07-18]
    Nyckelord :Circular value creation; Swedish seafood industry; Zero waste; by-products; human consumption;

    Sammanfattning : This research investigates circular value creation practices in the Swedish seafood industry and identifies obstacles and opportunities for future value creation. Five seafood processing companies were studied using qualitative research methods, including cross-case and thematic analyses. LÄS MER

  5. 5. Material av restprodukter från hampa till produktdesign

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Daniel Gezavati; [2023]
    Nyckelord :Industrial Design; Sustainability; Hemp; Material Innovation; By-products; Upcycling; Industridesign; Hållbarhet; Hampa; Restprodukter;

    Sammanfattning : This paper is a research through design that answers the question: How can the by-products from hemp production be utilized to create a sustainable material for product design?Hemp is the commercial crop that sequesters carbon dioxide most effectively in the world, but large amounts of bast fibers and hurd emerge as by-products ater cultivation for seeds, flowers, and leaves. These by-products can be difficult for farmers to manage as they require space for storage and often must undergo a lengthy production process before they can be converted into products. LÄS MER