Sökning: "cabin crew"

Visar resultat 11 - 15 av 15 uppsatser innehållade orden cabin crew.

  1. 11. Framtagning av en ergonomisk produkt för servering av dryck på flygplan : Fallstudie hos August Lundh

    Master-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för innovation, design och teknik

    Författare :Gabriella Bodlander; Jennifer Simonsson; [2016]
    Nyckelord :product development; flight catering; ergonomics; “SAS-kannan”; 3Dprinters; juice pitcher; serving; drip free; stability; Tritan; injection molding; SolidWorks; produktutveckling; flygcatering; ergonomi; SAS-kannan; 3D-skrivare; juicekanna; servering; droppfri; stabilitet; Tritan; formsprutning; SolidWorks;

    Sammanfattning : To prevent damage to the cabin crew an optimal coffee- and teapot in a number of aspects in airline catering was developed, so called “SAS-kannan”. It was launched in 1980 and has been manufactured in over 300 000 copies, which has worn out the mold and it is in need of replacement. LÄS MER

  2. 12. Flygande mat - kabinpersonals måltidssituation

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Ellen Hugosson; Johanna Johansson; [2015]
    Nyckelord :Cabin crew; guidelines; meals; meal environment; health; Kabinpersonal; riktlinjer; måltider; måltidsmiljö; hälsa.;

    Sammanfattning : Inledning Yrket som kabinanställd inom flyget präglas av serviceanda och ansvar för passagerares säkerhet. Arbetsmiljön innebär fysiska påfrestningar vad gäller till exempel kabintryck och låg syrenivå. Mat och måltider intas under olika tider på dygnet och infaller sällan på normala måltidstider. LÄS MER

  3. 13. Mat(o)vanor bland flyganställda : - måltidsmönster och upplevelse av möjlighet till återhämtning med oregelbunden arbetstidsförläggning

    Kandidat-uppsats, Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskap

    Författare :Christine Strand; [2013]
    Nyckelord :meal; eating habits; shift work; health promotion; recovery recuperation; måltiden; matvanor; skiftarbete; hälsofrämjande; återhämtning;

    Sammanfattning : Abstract Food and recuperation has a superior importance in human life and it is hard to deny the distinction of the food in everyday life. Nutritious food gives energy to benefit activities of the day and influences on behavior and performance as well as well being. LÄS MER

  4. 14. Passagerarnas attityder till säkerhet och risker på en finlandsfärja : -en fortsättningsstudie över attityder om säkerhet när turisten färdas på världens vackraste motorväg, utan att ens hålla i ratten

    Master-uppsats, Fakulteten för samhälls- och livsvetenskaper

    Författare :Helena Magnusson; [2011]
    Nyckelord :attitudes; safety; passenger; ferries; information; assembly station; safety announcements; attityder; säkerhet; passagerarfärja; säkerhetsinformation; samlingsstation; säkerhetsutrop;

    Sammanfattning : Det finns vissa risker förenat med att vara resenär ombord på en färja. Att resa med ett passagerarfartyg har mer och mer utvecklats till en fritidsaktivitet där själva resandet ofta är av underordnad betydelse. Tidigare forskning visar att cirka 13 procent av passagerarna inte tar till sig den allra viktigaste säkerhetsinformationen. LÄS MER

  5. 15. Riskhantering ur ett organisationspsykologiskt perspektiv : skapandet av ett tillbudsrapporteringssystem

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för psykologi

    Författare :Johan Jönsson; [2002]
    Nyckelord :incident reporting; communication; aviation; safety; risk management; Psychology; Psykologi; Social Sciences;

    Sammanfattning : The aviation branch use regulated procedures to control daily activities. Due to a mobile work environment with little room for mistakes a Swedish airline company has decided to create a computer aided incident reporting system to detect possible accidents before they occur. LÄS MER