Sökning: "ekologiska matvaror"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden ekologiska matvaror.

  1. 1. Nudging av gröna varor : En kvalitativ studie om hur matbutiker nudgear till ekologiska varor

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Amna Sahovic; Ljiljana Roncevic; [2022]
    Nyckelord :Nudge theory; nudging; nudges; ecological foods; grocery store.; Nudge theory; nudging; nudges; ekologiska matvaror; matbutik.;

    Sammanfattning : The share of organic sales in grocery stores has decreased and in 2021 the share decreased by 0.5 percent from the year before, where total sales amounted to 6.3 percent. In recent years, nudge theory has become more topical, especially in the subject of ecological- and environmental economics. LÄS MER

  2. 2. En marknadsanalys om hållbar glasskonsumtion : en kvalitativ studie om utbudet av glassar på svensk marknad och hur glassföretagen profilerar sig inom hållbarhetssegmentet

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Michaela Lagerqvist; [2019]
    Nyckelord :glass; marknadsföring; segmentering; målmarknadsföring; targeting; positionering; profilering; social hållbarhet; ekologisk hållbarhet; ekonomisk hållbarhet;

    Sammanfattning : Trots ökad vetskap om kostens påverkan på vår hälsa lider många av diabetes typ 2, och hjärtoch kärlsjukdomar är idag den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Detta påvisar att det behöver skapas en större medvetenhet kring kostens effekter, parallellt med ett bredare utbud av hållbara matvaror på marknaden. LÄS MER

  3. 3. The ecological footprint of swedish sugar consumption

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Karin Holmstrand; [2019]
    Nyckelord :land use; sustainability; sugar;

    Sammanfattning : Climate change, loss of biodiversity and an ongoing population growth are challenging the global food production. Land is a scarce resource that is demanded for many purposes, reason why it is relevant to question how the arable land is used in the food production. LÄS MER

  4. 4. Matkooperativ - affärsmodeller och drivkrafter

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Karoline Johansson; [2018]
    Nyckelord :Food cooperative; food co-op; consumer cooperative; cooperative; business model; incentives; motivation; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Globalization and industrialized agriculture characterize today’s food production. To support a more sustainable food system, many people choose to join a food cooperative. A food cooperative is owned and operated by its members and the objective is usually to make organic and locally produced food, at a favorable price, available to its members. LÄS MER

  5. 5. Sköna, gröna och eko-logiska pensionärer

    Kandidat-uppsats, Malmö högskola/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Tove Pettersson; [2015]
    Nyckelord :Ekologisk mat; Matkonsumtion; Pensionrärer; Attityd; Konsumentval; Sverige; Organic food; Food consumption; Senior citizens; Attitude; Consumer choice; Sweden;

    Sammanfattning : Den konventionella maten har stor påverkan på miljön, vilket har medfört att allt fler konsumenter väljer ekologisk mat. Detta är ett noggrant undersökt fält. Kunskap saknas dock om pensionärer väljer ekologiska matvaror. LÄS MER