Sökning: "hälsofaror"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet hälsofaror.

  1. 1. Faroanalys och kritiska styrpunkter kan minska hälsofaror vid livsmedelshantering : - en studie av ett företag som tillagar mat till skolor.

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap

    Författare :Linn Jansson Hoggen; Anna Pettersson; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Kemisk arbetsmiljörisk under fartygsförlagd utbildning : Inställning till tvåkomponentsfäger

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linnéuniversitetet/Sjöfartshögskolan (SJÖ)

    Författare :Katarina Wernolf; Niklas Stenhammar; [2019]
    Nyckelord :Students; paint; education; courses; thermosetting polymers; attitude; ship; maritime; health risk; on board training; safety awareness.; Studenter; tvåkomponentsfärg; utbildning; härdplaster; attityd; inställning; fartyg; riskmedvetenhet; hälsofaror; fartygsförlagd utbildning.;

    Sammanfattning : Sjöfarten använder sig i stor utsträckning av färg förstärkt med härdplaster. Dessa kan vara hälsovådliga utan rätt skyddsutrustning och det ställs krav på att alla som handhar härdplaster ska ha genomgått en utbildning och regelbundna spirometriundersökningar. LÄS MER

  3. 3. En jämförande studie av Svenskt Vattens och CAC:s syn på HACCP-processen, En utvärdering och ett praktiskt tillämpande av Svenskt Vattens "Handbok för egenkontrollprogram med HACCP"

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresurslära

    Författare :Anna Järvegren Meijer; [2007]
    Nyckelord :kritisk styrpunkt; dricksvatten; vattenverk; Svenskt Vattens handbok; riskanalys; rangordning; bedömningsskalor; konsekvens; frekvens; Riskhantering; CCP; Risk Management and Safety engineering; värdematris; HACCP; Food and drink technology; Livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Denna rapport, En jämförande studie av Svenskt Vattens och CAC:s syn på HACCP-processen, En utvärdering och ett praktiskt tillämpande av Svenskt Vattens Handbok för egenkontrollprogram med HACCP, skriven av Anna Järvegren Meijer (handledd av Kenneth M. Persson, professor vid Teknisk Vattenresurslära, Lunds Tekniska Högskola och Anne Levin, konsult på SWECO VIAK, Malmö) behandlar kvalitetssystemet Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) och fokus ligger på tillämpning inom beredning och distribution av dricksvatten. LÄS MER

  4. 4. Produktsäkerhet i livsmedelsindustrin : HACCP inom bageri och konditori

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Caroline Jonsson; [2006]
    Nyckelord :livsmedelshygien; egenkontroll; livsmedelssäkerhet; HACCP;

    Sammanfattning : During the last years, producers and consumers have become increasingly aware of food safety. Foodborne illness and foodborne injury are in best case unpleasant but they can also be fatal. LÄS MER