Sökning: "klimatförändringar och mat"
Visar resultat 1 - 5 av 46 uppsatser innehållade orden klimatförändringar och mat.
1. Svenskt lantbruks bidrag till en ökad vegetabilisk livsmedelsproduktion för global matsäkerhet Vilka perspektiv har svenska lantbrukare?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för globala studierSammanfattning : Denna undersöknings syfte grundas i att den globala problembeskrivningen för matsäkerhet, där klimatförändringar, markexploatering och en växande population kan leda till att den totala tillgången på mat blir mindre än behovet. Nödvändiga åtgärder enligt sammanfattad forskning inom matsäkerhet samt IPCC är en sänkt proportion animalier, till förmån för en ökad proportion vegetabilier i den globala livsmedelskonsumtionen. LÄS MER
2. Hållbar skolmat som accepteras, uppskattas och äts - önsketänkande eller en möjlighet
Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : This study examines the perception and acceptance of the Swedish tax paid school meals, its sustainability aspects and what factors that affect the students in their food choices in the municipality of Ängelholm from a student perspective. The guidelines for school meals in Sweden is for it to be healthy but in recent years also more sustainable. LÄS MER
3. Freight Transport in the Car-Free City : Towards a more sustainable urban freight sector
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Freight transport of goods is an indispensable part of everyday life. Without it there would be no delivery of products such as food, water, construction material, technology, furniture, clothes and society, as we know it today, would collapse. However, there are more and less sustainable ways of transporting goods. LÄS MER
4. A Climate, Land, Energy, and Water Nexus Assessment of Ethiopia
Master-uppsats, KTH/EnergisystemSammanfattning : Ethiopia is a landlocked country located in northeast Africa with a predominantly rural population dependent on rainfed agriculture and traditional biomass. The Ethiopian economy is growing fast and as it continues to grow, so does the demand for water, food, and energy. LÄS MER
5. "DET ÄR INTE LÄTT ATT KOKA SOPPA PÅ EN SPIK" : En kvalitativ studie om chefers upplevelser av krisberedskapsarbete
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Behovet av att stärka samhällens beredskap har ökat bland annat på grund av följder av klimatförändringar, COVID-19-pandemin och krigsutbrott. Vid kris är det av betydelse att de viktigaste samhällsfunktionerna, så som sjukvården, fungerar och forskning visar att mat och måltider har betydelse för patienters tillfrisknande. LÄS MER