Sökning: "livsmedelsbutiker"
Visar resultat 16 - 20 av 196 uppsatser innehållade ordet livsmedelsbutiker.
16. Bodens kommuns hastiga samhällsomställning till följd av H2 Green Steels etablering : En kartläggning av Bodens kommuns nuvarande samhällsutbud
M1-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurserSammanfattning : H2 Green Steels etablering i Boden och den allmänt hållbarhetsfokuserade samhällsutvecklingen innebär att kommunen är i behov av en hastig samhällsomställning. Bodens kommun hävdar att de på ca tre år behöver anpassa sig efter en samhällsutveckling som normalt sker under en 15 till 20-årsperiod. LÄS MER
17. Implementering av Lean Production inom livsmedelsbutiker
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)Sammanfattning : Lean Production är en välkänd filosofi som är väl beprövad inom tillverkningsindustrin men inte inom detaljhandeln. Filosofin bygger på att genom förändringar effektivisera verksamheten genom att minska slöseri av resurser och ständigt arbeta med förbättringar. LÄS MER
18. Hållbara dryckesval - Växtbaserad dryck/komjölk och hur konsumenter kan påverkas till att välja ärtdryck
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Food consumption is a big part of the global emissions, which we need to address to increase the pace in the climate transition. In order to prevent further increase in greenhouse gas emissions a shift in milk consumption towards more plant- based options is needed. LÄS MER
19. Organiseringsprocessen av livsmedelsbutikers hållbarhetsarbete : -En kvalitativ studie om ekologisk hållbarhet och internkommunikation
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)Sammanfattning : Inledning: Företag har idag ett större krav på sig att värna om miljön eftersom produktion och konsumtion står för en stor del växtgasutsläpp. Ledning och chefer behöver därför organisera sitt hållbarhetsarbete över hela verksamheten. LÄS MER
20. Egenskaper som konsumenten värderar vid märkning av äpplen : en studie om äppelmärkning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Äpple är den frukt som har högst konsumtion visar en tidigare studie. Den svenska äppelodlingen har arealmässigt vuxit de senaste åren samtidigt är det hård konkurrens mot importerade äpplen på marknaden. Största delen av äppelodlingarna finns i Skåne. LÄS MER