Sökning: "livsmedelsbutiker"

Visar resultat 16 - 20 av 196 uppsatser innehållade ordet livsmedelsbutiker.

  1. 16. Bodens kommuns hastiga samhällsomställning till följd av H2 Green Steels etablering : En kartläggning av Bodens kommuns nuvarande samhällsutbud

    M1-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser

    Författare :Philip Öhman; [2022]
    Nyckelord :H2 Green Steel; Boden; Bodens kommun; Samhällsomställning;

    Sammanfattning : H2 Green Steels etablering i Boden och den allmänt hållbarhetsfokuserade samhällsutvecklingen innebär att kommunen är i behov av en hastig samhällsomställning. Bodens kommun hävdar att de på ca tre år behöver anpassa sig efter en samhällsutveckling som normalt sker under en 15 till 20-årsperiod. LÄS MER

  2. 17. Implementering av Lean Production inom livsmedelsbutiker

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Victor Wahlström; [2022]
    Nyckelord :Lean Production; Lean; effektivisering; lönsamhet; kundnöjdhet; detaljhandel;

    Sammanfattning : Lean Production är en välkänd filosofi som är väl beprövad inom tillverkningsindustrin men inte inom detaljhandeln. Filosofin bygger på att genom förändringar effektivisera verksamheten genom att minska slöseri av resurser och ständigt arbeta med förbättringar. LÄS MER

  3. 18. Hållbara dryckesval - Växtbaserad dryck/komjölk och hur konsumenter kan påverkas till att välja ärtdryck

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Lidija Fridvad; [2022]
    Nyckelord :sustainable consumption; sustainable choices; nudging; milk; plant-based; pea milk; food consumption; hållbar konsumton; hållbara val; mjölk; växtbaserad dryck; ärtmjölk; Social Sciences; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Food consumption is a big part of the global emissions, which we need to address to increase the pace in the climate transition. In order to prevent further increase in greenhouse gas emissions a shift in milk consumption towards more plant- based options is needed. LÄS MER

  4. 19. Organiseringsprocessen av livsmedelsbutikers hållbarhetsarbete : -En kvalitativ studie om ekologisk hållbarhet och internkommunikation

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)

    Författare :Moa Ljungberg; Nykvist Michaela; [2022]
    Nyckelord :Organization; CSR; ecological sustainability; internal communication; sustainability management; Organisering; CSR; ekologisk hållbarhet; internkommunikation; hållbarhetsstyrning;

    Sammanfattning : Inledning: Företag har idag ett större krav på sig att värna om miljön eftersom produktion och konsumtion står för en stor del växtgasutsläpp. Ledning och chefer behöver därför organisera sitt hållbarhetsarbete över hela verksamheten. LÄS MER

  5. 20. Egenskaper som konsumenten värderar vid märkning av äpplen : en studie om äppelmärkning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Louise Axelsson; Carl Åkerblom; [2022]
    Nyckelord :Äppelmärkning; konsumentstudie; äpplen; märkning; konsument; köpbeteende; Best-worst scaling; Labeling of apples; study of consumption; apples; labeling; consumer; consumer behavior;

    Sammanfattning : Äpple är den frukt som har högst konsumtion visar en tidigare studie. Den svenska äppelodlingen har arealmässigt vuxit de senaste åren samtidigt är det hård konkurrens mot importerade äpplen på marknaden. Största delen av äppelodlingarna finns i Skåne. LÄS MER