Sökning: "livsmedelsproduktionen"
Visar resultat 1 - 5 av 91 uppsatser innehållade ordet livsmedelsproduktionen.
1. Solsken över jordbruksland – Att odla grön energi utan att tappa jordens guld
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/FastighetsvetenskapSammanfattning : This research aims to investigate the differences in decision-making between the County Administrative Board of Skåne and the County Administrative Board of Halland regarding the establishment of solar parks on arable agricultural land. The study also includes an analysis of how legal precedents may have influenced the decision-making process by examining cases decided before and after the rulings of the Land and Environment Court of Appeal in two specific cases concerning solar parks on agricultural land in Skåne. LÄS MER
2. Alternativa urbana odlingsmetodernas potential för självförsörjning i Sverige
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhetSammanfattning : During the COVID pandemic of 2019, Sweden saw a huge increase in food prices, as many of the country's grocery chains import a large amount of all foods. This research is motivated by the Swedish Parliament's motion "Self-Sufficiency of Food in Sweden" and the need for innovative solutions to enhance Sweden's food supply. LÄS MER
3. Är den industriella djurproduktionen etiskt försvarbar ur ett jämlikhetsperspektiv? : En kvalitativ studie
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Inledningen förklarar förändring av livsmedelsproduktionen och att industrin kan ha potentiella etiska dilemman för jämlikheten. Att den industriella djurproduktionen kan ha förstärkt spridningen av Covid19 och att industrier ofta placeras i områden med låg socioekonomi. LÄS MER
4. Kemiska växtskyddsmedel i jordbruket : en förutsättning för tryggad livsmedelsförsörjning?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Jordbruket står inför stora utmaningar under de kommande decennierna. Jordens ökande befolkning driver upp efterfrågan på livsmedel och biobränslen från jordbruket. Men jordbrukets produktion bör inte öka genom att expandera till ytan eftersom det skulle ske på bekostnad av viktiga naturliga habitat. LÄS MER
5. A catch-22 scenario in the Swedish food system : –A scientific examination of cyprinid fishingand its management possibilities in Sweden
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Cyprinid fish like roach, bream and ide are natural resources in Sweden that were common and consumed in households up to the late 19th century. Due to societal changes during the industrialization cyprinids lost their domestic importance. Today we see an increasing demand for sustainable food sources. LÄS MER