Sökning: "mycoprotein"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet mycoprotein.

  1. 1. Edible fungal biomass production using banana peel

    M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Jennifer Fredes Skogh; Carolina Johansson; [2023]
    Nyckelord :Animal feed; filamentous fungi; bio-circular economic; mycoprotein; pretreatment;

    Sammanfattning : Banana peels account for about 61 million tons of waste each year globally. The aim of this project was to investigate the possibility of using banana peels as a substrate to cultivate edible filamentous fungi. LÄS MER

  2. 2. Utveckling av nugget från filamentrös svamp från överblivet kokvatten från en tempeh fabrik

    M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Albin Barkman; [2023]
    Nyckelord :Meat substitute; filamentous fungi mycoprotein; residual water from tempeh factory;

    Sammanfattning : The circular economy is about rethinking the definition of waste into resource. Tempeh boiling water is cheap and would otherwise be washed into the river and pollute the water which would affect the environment badly. Tempeh boiling water is going to be used as substrate to produce mycoprotein with the fungi Rhizopus oligosporus. LÄS MER

  3. 3. A Functionality Study of Mycoprotein

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Luying Zhang; [2022]
    Nyckelord :mycoprotein; protein isolation; protein functionalities; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The mycoprotein was obtained from the company, Mycorena. The mycoprotein is a potential source of alternative protein of the animal origin used as the functional ingredients in the food industry. LÄS MER

  4. 4. Creating A Chicken Analogue with Mycoprotein

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Jiayi Zheng; [2022]
    Nyckelord :meat analogue; mycoprotein; product development; sodium alginate; food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : To meet the growing demand of meat alternatives, this project was dedicated to creating a chicken analogue prototype with mycoprotein. Within the project, two approaches of alginate gelation, external (diffusion) crosslinking and internal crosslinking, were studied in this particular food matrix. LÄS MER

  5. 5. Nyckeln till fibrer : texturbildning i växtbaserade köttanaloger

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Hedvig Bergsten; [2021]
    Nyckelord :växtbaserade köttanaloger; fiberformation; proteininnehåll; extrudering; shear cell technology; mykoprotein; spinning-system; 3D-printin; proteinskifte;

    Sammanfattning : Marknaden för växtbaserade köttalternativ är hetare än någonsin och lockar till sig allt fler konsumenter. I takt med att köttkonsumtion alltmer pekas ut som en stor klimatbov och generellt diskuteras i negativa ordalag har intresset för köttanaloger ökat kraftigt. LÄS MER