Sökning: "Meat substitute"

Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade orden Meat substitute.

  1. 1. To What Extent EU Regulations and Consumer Behavior Have Affected the Expansion of Alternative Proteins: A Comparison of the Plant-Based and Cell-Based Meat Markets

    Magister-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Josefine Andersson; Kassidy Hannah; [2023]
    Nyckelord :European Union; Meat Substitutes; Alternative Meat; Plant-Based Meat; Cell-Based Meat; Conventional Meat; GM Food; Novel Food; Food Law; PBM; CBM;

    Sammanfattning : Plant-based meat (PBM) fulfills the criteria set by the European Union regulations for the product to be sold in the EU and is currently a highly consumed conventional meat substitute in the region. Whereas, cell-based meat (CBM), as of July 2023, does not fulfill the criteria set by the EU regulations for the product to be legally sold in the EU. LÄS MER

  2. 2. Utveckling av nugget från filamentrös svamp från överblivet kokvatten från en tempeh fabrik

    M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Albin Barkman; [2023]
    Nyckelord :Meat substitute; filamentous fungi mycoprotein; residual water from tempeh factory;

    Sammanfattning : The circular economy is about rethinking the definition of waste into resource. Tempeh boiling water is cheap and would otherwise be washed into the river and pollute the water which would affect the environment badly. Tempeh boiling water is going to be used as substrate to produce mycoprotein with the fungi Rhizopus oligosporus. LÄS MER

  3. 3. Utveckling av metoder för mätning av stabilitet hos hydrokolloider – Metylcellulosa som konsistensgivare i köttersättningsmix.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Louise Engström; [2022]
    Nyckelord :Hydrocolloid; cellulose; methylcellulose; emulsion; gel; Hydrokolloid; cellulosa; metylcellulosa; emulsion; gel;

    Sammanfattning : Emulsioner bildas då två vätskor som normalt sätt inte blandas med kraft vispas samman för att distribuera den ena vätskan i den andra. För att dessa vätskor inte efter avslutad vispning ska gå isär kan emulgeringsmedel tillsättas, till exempel polysackarider som hör till hydrokolloiderna. LÄS MER

  4. 4. Don’t go nuts over nuts : an analysis of policy to reduce water scarcity caused by nuts

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Hanna Vinberg; [2022]
    Nyckelord :Consumption; demand; dietary change; elasticity; food policy; nuts; water footprint; water scarcity;

    Sammanfattning : The aim of this paper is to investigate the potential possibilities of reducing water scarcity, by targeting the water intensive consumption of nuts. Therefore, the research question is if consumption-based policies can decrease the consumption of nuts in Sweden, in order to reduce water scarcity in sensitive areas. LÄS MER

  5. 5. "Precis som vanlig köttfärs" : En kvalitativ diskursanalys av förpackningsdesign och marknadsföring av två svenskproducerade köttalternativ.

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Vilma Dahlman; [2022]
    Nyckelord :Marketing; storytelling; meat alternative; novel food; food packaging design; sustainability; Swedishness;

    Sammanfattning : The food we eat has a big impact on the environment, and the global food chain is estimated to make up one third of all global emissions. In the future we will need to decrease the climate impact our food consumption has on the planet and therefore we must adjust to novel foods with a lower CO2-footprint. LÄS MER