Sökning: "soy milk"
Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade orden soy milk.
1. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER
2. Rostning av åkerbönor : en kostnadsanalys om lönsamheten för utfodring av rostade åkerbönor till ekologiska mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : I Sverige använder i dagsläget många ekologiska mjölkproducenter sig av soja som huvudprotein i fodret till sina djur. Soja odlas inte i någon större utsträckning i Sverige, det importeras från andra länder. LÄS MER
3. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. LÄS MER
4. Analysis of Milk Substitutes and Effects on pH in the Oral Cavity
Master-uppsats, Umeå universitet/TandläkarutbildningSammanfattning : Background: At pH 5.5, a clear demineralization of the enamel is seen and is thus considered to be the criticalpH. Bovine milk has several different properties that protect against caries. Calcium and phosphate can prevent the progression of caries as well as some proteins in bovine milk. LÄS MER
5. En kartläggning av medvetenhet och kunskap kring allergener i kök som lagar mat till förskolor i Kalmar kommun
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Studierna har visat att andelen förekomst av matallergier hos barn varierar mellan 5-8%. Vanliga allergiframkallande livsmedel inkluderar mjölk, ägg, fisk, skaldjur, olika spannmål, nötter, frön och baljväxter som jordnötter och soja. LÄS MER