Avancerad sökning

Hittade 2 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Rapsolja- användning, kemisk sammansättning och odlingsfaktorer

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Maria Smitterberg; [2011]
    Nyckelord :Rapsolja; Kemisk sammansättning; Rapsodling; Odlingsfaktorer;

    Sammanfattning : Genom litteraturstudien undersöktes rapsoljans kemiska sammansättning och faktorer som påverkar sammansättningen av rapsfröet och rapsoljan under odling. Raps (Brassica napus) tillhör Brassicaceae och är en diploid korsning mellan kålrot (B. oleracea) och rybs (B. rapa). LÄS MER

  2. 2. Skillnader mellan solbarr och skuggbarr hos gran (Picea abies) vad gäller pigmenthalten samt storleken och formen på barren

    Magister-uppsats, Fakulteten för samhälls- och livsvetenskaper

    Författare :Emma Nilsson; [2007]
    Nyckelord :granbarr; klorofyllhalt; storlek;

    Sammanfattning : Klorofyllhalten och karotenoidhalten per torrvikt samt storlek och formen på solbarr och skuggbarr studerades under hösten 2006 från tre granar (Picea abies) på tre olika platser. En metodanalys för pigmentextraktionen gjordes för att kunna använda den bästa metoden. LÄS MER