Sökning: "plant extracts"

Visar resultat 1 - 5 av 52 uppsatser innehållade orden plant extracts.

  1. 1. Coverage increase in a plant-based BB cream formulation with natural pigments

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Leelou Zoé Billot; [2024]
    Nyckelord :BB cream; Coffee; Coverage; Formulation; KAFFAGE®; BB cream; kaffe; täckning; formulering; KAFFAGE®;

    Sammanfattning : Kaffe Bueno, ett bioteknologiskt start-up-företag dedikerat till framsteg inom naturliga och gröna produkter, fokuserar på att utnyttja den outnyttjade potentialen hos kaffebiprodukter genom grön kemi och bioteknik. Då endast 1% av kaffet används för bryggning, extraherar företaget lösliga och olösliga produkter genom en uppdelning mellan ett oljeutvinning och ett efterföljande vattenuttag, vilket bidrar till att sänka CO2-utsläppen per värde och en cirkulär ekonomi. LÄS MER

  2. 2. Echinacea purpurea vid symtomlindring av akuta luftvägsinfektioner : Har Echinaforce® och extrakt av Echinacea purpurea effekt vid behandling av hosta och feber under influensa A?

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Amina Smrkovic; [2023]
    Nyckelord :Echinacea purpurea; influensa;

    Sammanfattning : Bakgrund Influensa är en akut respiratorisk infektion som orsakas av ett negativt RNA-virus. Insjuknade i influensa sker ofta under vintertid. Influensa finns i fyra olika typer, A-D. A är den vanligaste sorten under influensasäsong och påverkar både människor och djur, medan D påverkar främst grisar och nötkreatur. LÄS MER

  3. 3. Formulation and characterisation of novel edible-packaging for fruits and vegetables

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Lola Sutton; Katerina Papa; [2023]
    Nyckelord :algae; edible packaging; carrageenan; cucumber; REL; oxidative stress; antioxidants; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This master's thesis investigated the potential of algae raw materials, specifically k-carrageenan and to a lesser extent alginate, as film-forming ingredients for the development of a novel edible packaging solutions. The project involved the testing and characterisation of several active ingredients of algal and plant origins both as extracts and as ingredients in films. LÄS MER

  4. 4. ADHESION OF AGGREGATIBACTER ACTINOMYCETEMCOMITANS AND STREPTOCOCCUS MUTANS ANALYZED WITH DNA-BASED METHODS

    Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för odontologi

    Författare :Jud Tirawiyeh; Fartun Ali; [2023]
    Nyckelord :A. actinomycetemcomitans; S. mutans; DNA-based qPCR; adhesion; epithelial cells; plant extracts;

    Sammanfattning : Oral health is a part of general health and the two are connected in many ways as well as impact each other. Oral diseases are some of the most common chronic diseases of mankind. Diseases such as caries and periodontitis are two of the most common ones affecting the oral cavity. LÄS MER

  5. 5. Biostimulants : effects on root development in barley (Hordeum vulgare)

    Master-uppsats, SLU/Dept. Of Plant Biology

    Författare :Alexander Lilliehöök; [2022]
    Nyckelord :Biostimulants; root development; barley; root length; root fresh weight; root dry weight; grain yield;

    Sammanfattning : The use of biostimulants has increased greatly in the last 20 years. In year 2012 over 6 million hectares in Europe was treated with biostimulants and the market is expected to almost double in the coming 5 years compared to present levels. LÄS MER