Hållbart chefskap: En kvalitativ studie om det egna självledarskapet hos chefer inom hotellbranschen

Detta är en Kandidat-uppsats från Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

Sammanfattning: Genomgående i det empiriska materialet var att alla chefer ville se sig som en ledare, en förebild som föregick med gott exempel för sina medarbetare. Ingen ville direkt förlika sig med titeln chef. Uppfattningen fanns att en bra ledare finns där för sina medarbetare och sätter deras behov framför sina egna. Självledarskap är något som i princip alla utförde i olika grad och vissa gjorde det mer medvetet än andra. Vad som blir påtagligt är att de som använder sig av ett medvetet självledarskap har störst vinning av det och på så sätt kan vikten av att föra ett självledarskap poängteras. Vad som också blev tydligt under studiens gång är organisationernas roll i chefers möjligheter/förutsättningar till det hållbara chefskapet. Det anses bland annat vara avgörande kring kvalitén av det hållbara chefskapet genom det egna självledarskapet.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)