Sökning: "Brewing"
Visar resultat 21 - 25 av 73 uppsatser innehållade ordet Brewing.
21. Företagsarkiven och kulturarvet : en kvalitativ undersökning av svenska hantverksbryggeriers arkivbildning
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för ABM, digitala kulturer samt förlags- och bokmarknadskunskapSammanfattning : Business archives and cultural heritage : a qualitative study of Swedish craft breweries’ records management In 2019, the Archives Inquiry submitted a proposal that corporate archives should be covered by the Archives Act to ensure the preservation of the cultural archives. The purpose of the thesis is to determine the attitude of companies to long-term preservation through a case study of craft breweries. LÄS MER
22. Bryggerskor och ölförsäljerskor : Kvinnors arbete inom bryggerinäringen i Stockholm 1460–1525
Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)Sammanfattning : This dissertation is concerned with brewers and the practice of beer brewing in late medieval Stockholm. It considers the operational aspects of production and sale, the ways in which the practice was licensed and regulated by the city authorities, and the nature of the people who acted as brewers, in terms of their gender and social background. LÄS MER
23. The use of branding Strategies within Swedish Craft Brewing
Kandidat-uppsats, Jönköping University/IHH, FöretagsekonomiSammanfattning : Branding strategies is an important theme in business research. The purpose of the study was to explore how the growing industry of craft brewing are using branding strategies in order to strengthen their brand. The study was based on the theory of Kapferer’s brand identity prism and Keller’s Brand Equity model. LÄS MER
24. Det våras för öl : En studie om GBG Beer Weeks påverkan på Göteborg och dess ölkultur.
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013)Sammanfattning : Alkohol har haft en central del i flertalet kulturer genom människans historia, där de tidigaste bevisen på fermentering av öl har hittats i Kina och daterats till över 7000 år gamla. I flera av dagens traditionella och moderna kulturer återfinns öl som en central del i ritualer och festligheter, och inom vissa kulturer har produktionen av fermenterade drycker blivit synonymt med nationen eller regionen. LÄS MER
25. Process design for utilizing spent grain as a potential energy source for craft breweries
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Craft breweries in Sweden are steadily increasing and they face a major challenge with the byproduct that is generated in the brewing process. The by-product is called wet spent grain (WSG) and the biggest challenge lays in its’ high moisture content which will make it spoil within a few days. LÄS MER