Sökning: "Ekologisk mjölk produktion"

Visar resultat 6 - 10 av 20 uppsatser innehållade orden Ekologisk mjölk produktion.

  1. 6. Blandfoder eller separat utfodring till mjölkkor i AMS med fri kotrafik

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Hanna Driscoll; [2017]
    Nyckelord :foderintag; mjölkavkastning; mjölkningsfrekvens; automatisk mjölkning; grovfoderkonsumtion;

    Sammanfattning : The aim of the study was to compare two feeding strategies, partial mixed ration (PMR) and separate feeding (SR) of grass/clover silage and concentrate, and find out how feed intake, milking frequency and milk production was affected when the cows were milked in an automatic milking system (AMS) with free cow traffic. The study included 38 cows in early to mid lactation divided into two groups fed PMR or SR and lasted for ten weeks. LÄS MER

  2. 7. Milk production and protein utilization in high producing dairy cows fed a low CP diet based on cereals and roughage only : a full lactation study

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Susanna Räisänen; [2016]
    Nyckelord :dairy cows; lactation; milk production; protein utilization; nitrogen efficiency; dietary protein level;

    Sammanfattning : A feeding trial investigating the effect of a concentrate diet consisting only of cereals on milk production, protein utilization and nitrogen efficiency was conducted on Swedish dairy cows. 13 SRB and 12 SH cows were randomly assigned to one of two groups: group 1 was fed a concentrate feed (Cereal), mainly consisting of barley (36%), wheat (34%), oats (25%) as well as molasses (2%) and a mineral and vitamin mix (3%), whereas group 2 had access to both Cereal and a protein rich concentrate feed (Prot) based mainly on soya bean (51%) and rapeseed cake (28%). LÄS MER

  3. 8. Hur nöjda är ekologiska lantbrukare? : en intervjustudie med tolv animalieproducerande lantbrukare och deras uppfattningar om ekologisk produktion

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Sophia Franzén; [2015]
    Nyckelord :ekologisk; ekologisk produktion; konvertering; motiv; hinder;

    Sammanfattning : Den svenska regeringen har satt mål gällande ekologisk produktion; till 2020 ska 20% av den totala jordbruksmarken vara ekologisk certifierad. Detta mål har historiskt sett inte uppnåtts och kontinuerligt skjutits på framtiden. LÄS MER

  4. 9. Ekologisk och konventionell mjölk : är det någon skillnad?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Martina Näsholm; [2015]
    Nyckelord :ekologiska livsmedel; ekologisk mjölk; konventionell mjölk; mjölkens sammansättning;

    Sammanfattning : Ekologiska livsmedel blir allt mer populära och försäljningen och efterfrågan har ökat de senaste åren. Matens kvalitet och näringsinnehåll och hur den produceras blir allt viktigare för konsumenten, och debatten kring ekologiska produkter är ständigt pågående. LÄS MER

  5. 10. Samband mellan digivning, avvänjning och mjölkens sammansättning med fokus på mjölkfett

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Ida Lundmark; [2014]
    Nyckelord :artificiell uppfödning; begränsad digivning; ekologiskt; fettsyror; konventionellt; mjölkfett; artificial rearing; conventional ; fatty acids; milk fat; organic; restricted suckling;

    Sammanfattning : Sammansättningen och kvalitén på mjölken som produceras är betalningsgrundande och därmed är det viktigt ur en ekonomisk synvinkel att producera mjölk som håller en hög standard. Syftet med denna litteraturstudie var att undersöka om samband finns mellan typ av digivning respektive avvänjning och mjölkens sammansättning. LÄS MER