Sökning: "Ekologisk mjölk produktion"

Visar resultat 11 - 15 av 20 uppsatser innehållade orden Ekologisk mjölk produktion.

  1. 11. Mjölkens sammansättning : konventionell kontra ekologisk produktion

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Johanna Östlund; [2012]
    Nyckelord :Ekologisk mjölk; konventionell mjölk; mjölkens sammansättning;

    Sammanfattning : Efterfrågan på ekologisk konsumtionsmjölk har ökat explosionsartat de senaste åren. Mil- jöpåverkan och djurens välbefinnande står ofta i fokus i debatten och forskarna är fortfa- rande oeniga. En annan intressant fråga är om ekologisk mjölk skiljer sig från konvention- ell mjölk rent innehållsmässigt. LÄS MER

  2. 12. Separation med begränsad fysisk kontakt - ett sätt att minska stressen och öka välfärden för ko och kalv inom mjölkproduktionen?

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Anya Törnkvist; [2012]
    Nyckelord :ko-kalv separation; ekologisk mjölkproduktion; välfärd; stress; etologi; beteende;

    Sammanfattning : Separation av ko och kalv sker tidigt inom både konventionell och ekologisk mjölkproduktion. Enligt KRAV:s tidigare regler skulle ko och kalv gå tillsammans under råmjölksperioden, det vill säga de första fyra dygnen. LÄS MER

  3. 13. Vad skulle få en lantbrukare att ställa om från konventionell till ekologisk mjölkproduktion?

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Marie Sjölin; [2008]
    Nyckelord :ekologisk mjölkproduktion;

    Sammanfattning : The Swedish government has proposed that 20 % of the cultivated land in Sweden should be organic by the year 2010 (The Swedish Board of Agriculture, 2008). In addition to this the production of organic food like milk, meat and egg should increase considerably. LÄS MER

  4. 14. Ekologisk fårproduktion

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Rural Buildings and Animal Husbandry [LBT]

    Författare :Andreas Sorby; Tor Hakefelt; [2007]
    Nyckelord :ekologisk djurhållning; KRAV; Gotland; lammproduktion; fårproduktion; EU-stöd;

    Sammanfattning : Denna studie behandlar en gård på norra Gotland som idag omfattar cirka 200 ha åkermark och bete samt 100 ha skog. Produktionen är ekologisk och består av 80 dikor med försäljning av kalvar vid sex månaders ålder samt 250 tackor av gotlandsras som lammar på våren. Gården är KRAV-ansluten och alla lamm föds upp som KRAV-lamm. LÄS MER

  5. 15. Försörjning av vitamin E hos mjölkkor i ekologisk produktion

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Sofia Sjöberg; [2005]
    Nyckelord :ko; kor; vitamin E; ekologisk produktion;

    Sammanfattning : I Augusti 2000 beslutades att användandet av syntetiska vitaminer inte längre tillåts som tillskott i foderstaten till ekologiska mjölkkor. En generell dispens gäller i hela EU t.o.m. LÄS MER