Sökning: "Food groups"
Visar resultat 1 - 5 av 601 uppsatser innehållade orden Food groups.
1. Har miljöfaktorer betydelse när konsumenter väljer livsmedel? En kvantitativ studie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Livsmedelsval som människor gör påverkar både hälsan och miljön. FN:s klimatpanel har fastställt att de globala utsläppen behöver minska med nästan 50% fram till 2030. Det krävs att konsumenter reflekterar över sina livsmedelsval för att samhället ska uppnå en mer hållbar konsumtion och produktion. LÄS MER
2. Temperature Shocks and Price Stability
D-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för nationalekonomiSammanfattning : This thesis investigates the interplay between temperatures and prices in an advanced economy context. To this end, I estimate the impulse response to a 1°C temperature anomaly on the UK economy. LÄS MER
3. Förekommer förändringar i vätskebalansen hos hästar med EMS vid korttidsbehandling med en SGLT2-hämmare?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Ekvint metabolt syndrom (EMS) är ett sjukdomskomplex innefattande flertalet riskfaktorer för att utveckla endokrinologisk fång. Främst innebär EMS insulindysreglering (ID), vilket yttrar sig som hyperinsulinemi (onormalt höga koncentrationer av insulin i blodet). LÄS MER
4. Att observera utanför spelplanen : En kvalitativ undersökning som behandlar vilka faktorer som gör att gymnasieflickor väljer att avstå från att delta i undervisningen i idrott och hälsa
Kandidat-uppsats, Karlstads universitetSammanfattning : Physical activity is widely acknowledged as vital for maintaining health over both short and long periods. Current research, including a 2023 report from the national food agency, highlights a concerning trend among children and adolescents towards increased sedentarism. LÄS MER
5. TROFISK ÖVERFÖRING OCH TOXISKA EFFEKTER AV (NANO-)PARTIKLAR FRÅN ELEKTRONISKT AVFALL
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för biologi och miljövetenskap; Göteborgs universitet / Institutionen för biologi och miljövetenskapSammanfattning : Today, nanoparticles (NPs) are being included in an increasing number of products, and with that comes the dispersion of NPs in the environment. However, the ecological impact of NPs remains largely unexplored, particularly in regards to real emissions with complex compositions of NPs and other pollutants. LÄS MER